ERDOĞAN VE ASLAN'A TAZMİNAT DAVASI

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Ak Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan arasında yaşanan küfürlü kavga mahkemeye taşındı. Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 20 bin TL, AK Parti Aslan'dan ise 100 bin lira tazminat istedi.

04 Mayıs 2013 Cumartesi 14:04
ERDOĞAN VE ASLAN'A TAZMİNAT DAVASI

 Genç konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Genç, "Tayyip Erdoğan'ın beni linç etmek için sarf ettiği sözlerden dolayı da dava açtım. Ben o tazminatları alırsam Tunceli'deki gençlerin okumasında katkısı bulunan Tunceli Vakfına bağışlayacağım. Bir de Türkan Saylan'ın vakfına bir kısmını bağışlayacağım" dedi. Başbakan Erdogan'ı istifa etmeye çağıran Genç, "Ağır ve bizim ülkemizde bu laflar sarf edildiği takdirde karşı tarafı cinayet işlemeye sevk edecek ağırlıktaki hakareti yapan kişiyi bu çatı altına getirdiğine göre Tayyip Erdoğan sen istifa ediyor musun? Eğer hakikaten sözüne güvenilir bir insansan, sözünün eriysen senin bu laflardan dolayı çünkü onu buraya getiren sensin, istifa etmesi lazım" diye konuştu.Genç, Aslan hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda da bulunduğu ifade etti.

Genç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu dilekçesinde ise "Zeyid Aslan tarafından işlenmiş hakaret suçu milletvekili olmam nedeniyle kamu görevlisine karşı işlenmiş bir suçtur ve ağırlaştırıcı nedenler mevcuttur. Ayrıca TBMM Genel Kurul kürsüsünde tüm milletvekilleri ve basının yer aldığı bir esnada Meclis TV yayını açık iken alenen işlenmiş bir suçtur. Hakaret ve tehdit suçları nedeniyle onur ve haysiyetime yapılan bir saldırı olarak manevi bütünlüğümün yıpranmasına neden olmuştur. Açıklanan nedenlerle zarar gördüğüm ve işlendiği aleni olan suçlar nedeniyle suç duyurusunda bulunma zorunluluğum doğmuştur" ifadelerine yer verdi. Suç duyurusu dilekçesinde Genel Kurul tutanaklarını, basında yer alan fotoğraf ve haberleri ve tanık olarak da milletvekilleri Mahmut Tanal ve Aykan Erdemir'i gösteren Genç, "Re'sen tespit edilecek nedenlerle, belirtilen şüpheli hakkında soruşturma yapılarak, kovuşturma açılmasını, Türk Ceza Kanununu ihlal eden şüphelinin cezalandırılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2013 14:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol