'Erdoğan ve ABD Ortak.. Trump O Açıklamaları Özellikle Yapıyor'

AKP'nin kurucu isimlerinden, CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, Erdoğan'ın ABD'ye rest üstüne rest çeken sözlerinin aslında gerçeği yansıtmadığını, olayların çok başka olduğunu söyledi.

31 Ağustos 2018 Cuma 00:43

İşte Şener'in Halk TV'de Zeynep Gürcanlı'nın programında yaptığı o açıklamalar:

" Dünyada siyasi arenada deli rüzgarlar ediyor Trump, Putin, Erdoğan vs gibi alışageldik devlet adamlığı tarzına pek uymayan yöneticiler nedeniyle. Bu deli rüzgarlar bütün devlet geleneğini, tarzını, üslubunu tavsiye tmiş vaziyette. Bu aslında ülkelerarası dış politika ilişkilerine de etki ediyor. Biz de sürekli birileri ile düşman olduğumuzu zannediyoruz. Halbuki o düşman olduğumuzu sandıklarımızla masanın altında dostuz! Dış cephede yani masanın üstünde düşmanmış gibi görünürken masanın altında işbirliği yapıyoruz. Şimdi uzun süredir Erdoğan ile ABD arasındaki ilişkileri takip ediyorum herkes gibi. Ben hala Aslana sürecinin içinde yeralmış olmasına rağmen Erdoğan izlediği politikalar ve ilişkiler açısından Amerika Birleşik Devletleri ile stratejik ortaklığını sürdürüyor ve aradaki ilişki de bir düşmanlık ilişkisi değil. Hatta Türkiye'deki bu kriz nedeniyle Trump'ın o dangıl dungul dediğimiz açıklamalar var ya onlar bile Erdoğan'ı korumak için yapılmıştır diye düşünüyorum.

ABD'NİN YAPTIRIMLARI SAÇMA...

Kendi açıklamalarına göre ABD'de hiç malvarlığı olmayan iki bakanın varlıklarının dondurulması hem de güya büyük bir düşmanlık gösterisi ile sonuçsuz birşey. Bunun dışında demir çeliğe koyulan verginin Türk ekonomisine ne tür bir etkisi olabilir. Attığı twitin de aldıkları bu kararın da ekonomiye ne etkisi olabilir. Bunlar etkisi sıfır adımlardır yani anlamsızdır. Bunun açıklaması ABD'nin Erdoğan'ı el altından destekliyor olmasıdır.

AFRİN'DEN STRATEJİK ORTAKLIK NASIL ÇIKTI?

Afrin'i düşünün... ABD, PYD ile ortak bir güç oluşturma çabası içindeyken bir anda Erdoğan kızdı, ABD'yi yine düşman ilan etti ve sonra bir anda TSK Afrin'i girdi. Afrin'e ABD'nin bu çabalarını önlemek için girdik dendi ama anlaşıldı ki ABD, Afrin ile hiç ilgilenmiyor. Umrunda bile değil zaten o bölgede de yok. Ardından ABD Dışişleri Bakanı Ankara'ya geldi, Erdoğan ile üç buçuk saat görüştü ki bu görüşmeye bir tek Dışişleri yetkilimiz bile alınmadı, tek satır tutanak bile tutulmadı. Görüşme sonrası açıklama aynen şöyleydi; ABD stratejik ortağımız.

ERDOĞAN KADAR AMERİKANCI YOKTUR

Bakın bu iktidar o kadar ABD'li ki, geçmiş tüm iktidarların ABD ile ilgili açıklamalarını toplayın Erdoğan'ın 'AKP bizim stratejik ortağımız' sözleri kadar değildir. Ana politikalara baktığınızda, İsrail'in bölge ülkelerin parçalanması ve kendisinin tek bir güç haline gelmesi planlarını içeren Büyük Ortadoğo Projesi uygulandı, Erdoğan bunun Eşbaşkanı yapıldı, Arap Baharı ile proje uygulandı ve tüm bu süreçte Erdoğan ABD ve İsrail ile tam işbirliği yaptı. Libya'nın, Irak'ın, Suriye'nin bu hale gelmesinde Erdoğan da ABD kadar işin içindedir.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Bsba 2018-09-02 12:42:55

Erdoğan kötü basmış itin kuyruguna dili dışarda geziyor kendide havlaması gibi değersiz boş kıskançlık hasmiyet dolu kale alınmayacak sözler