Erdoğan Ultra Lüks Mercedesleri Bakın Kime Almış!

Toplam değerlerinin 80 milyon lira olduğu iddia edilen 4 özel aracın Cumhurbaşkanlığı tarafından satın alındığı iddiaları tartışılmaya devam ederken Saadet Lideri tarafından ilginç bir görüş daha ortaya atıldı.

06 Ekim 2019 Pazar 22:56

Bir süre önce basında, Cumhurbaşkanlığına toplam değeri 80 milyon lira olan dört adet daha makam aracı alınacağına dair haberler yayınlanmış, bu haberler yalanlanmamıştı. Almanya’ya sipariş edilen araçların Mercedes’in Maybach S 600 Pullmann modeli olduğu belirtiliyordu. İddialara göre, araçların satın alma sürecini Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu yürüttü. Küçük bir kent olan Hanau’ya getirilen Maybach’lar, Ankara’nın özel talebi üzerine her biri bir TIR’a yüklenerek Türkiye’ye gönderildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise bu konuda farklı bir değerlendirmede bulundu. Karamollaoğlu’na göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni cumhurbaşkanı yardımcıları atayacak, yetkilerini onlara devredecek, kendisi de parti çalışmalarına ağırlık verileceğini belirterek “Yeni alınacak olan o 4 makam aracı da, yönetimi üstlenecek olan yeni yardımcılara tahsis edilecek” dedi. Saadet Partisi'ne yakın TV5’te bir programına katılan Karamollaoğlu, başkanlık sisteminin konuşulduğu kısımda, “İşte 3 tane mi, 4 tane mi yeni Mercedes alınıyor; böyle pahalı… O olunca benim aklıma şu geldi: Büyük ihtimalle çalışma metodunu Sayın Erdoğan değiştirecek” ifadesini kullandı.

'PARTİYE AĞIRLIK VERECEK'

Karamollaoğlu, “En az 4 tane belki cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ihdas edecek. Yetkiyi bunlara devredecek. Hatta bunlara kararname çıkarma yetkisi verecek. Çünkü bu devlet yönetiminde siz, her şeye yetişme imkânına sahip değilsiniz. Bir de bu sistem maalesef şimdi tahrip oldu" derken "Bakanlar, geliyor şimdi. Müsteşarlık kalktı. Bakan yardımcısı… Bakan yardımcısı, müsteşar demek değil. Müsteşar, devleti temsil ediyordu. O zaman hafıza kaybı da yaşanıyor şimdi. Bu yetkiyi devredecek. Çok kritik noktalarda onlarla toplanıp belki karar alacak, talimat verecek. Orada bir kişiye yetki verecek. ‘Sen, benim namıma esas sorumlusun’ diyecek. Sonra da dönecek Tayyip Bey, bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı yapacak. Tabana inecek. İnsanlarla temas kuracak. Tayyip Bey, önümüzdeki dönemde devlet yönetimi için bir ekip oluşturacak, kendisi ağırlığını halkla ilişkilere ve parti çalışmalarına verecek" şeklinde konuştu. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.10.2019 00:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol