'Erdoğan Sadece Ankara'yı Kaybetse Bile...'

Avrupa basını yerel seçimlere ilgisini artırdı. Hollanda gazetesi Volkskrant, “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın gergin olması için yeterli nedeni var. Sadece Ankara’nın kaybı bile, Erdoğan ve AKP için darbe olur” ifadelerini kullandı.

29 Mart 2019 Cuma 15:28

Yerel seçimlere yaklaştıkça dünya basınının da Türkiye’ye ilgisi artıyor. Hollanda’nın yüksek tirajlı Volkskrant gazetesi de yerel seçimlere yönelik bir haber derledi.Anket verilerine göre Ankara’daki yerel seçimlerde Mansur Yavaş’ın çok şanslı olduğuna vurgu yapılırken, gazeteci Murat Yetgin’in, “Ankara'nın kaybı, AKP seçmenleri için krizin başlangıcı olarak görülebilir” yorumuna yer verildi. Volkskrant gazetesindeki haberde, Mansur Yavaş için ortaya atılan iddiaların ve açılan soruşturmaların sebebini, Ankara’daki oyları kazanmak olduğu yorumunda bulundu. 

“OLASI OY KAYBININ NEDENİ EKONOMİK VERİLER”

Haberde, ekonomik göstergelerin Türk halkının sandık tercihlerini etkilemesinin beklendiğine vurgu yapılırken, “Erdoğan ve AKP’nin olası oy kaybı yaşamasının en büyük nedenlerinin başında, vatandaşın geçim sıkıntısı geliyor. Türkiye’de işsizlik yüzde 13,5'e, enflasyon yüzde 20'nin üzerine çıktı, faiz oranı yüzde 24'e yükseldi. Türk para birimi olan TL, 2018 felaket yılından sonra perşembe günü tekrar yükseldi” ifadeleri kullanıldı.

“AKP VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN İÇİN DARBE OLUR”

Haberde, Erdoğan'ın gergin olmak için yeterli nedeninin olduğuna vurgu yapılırken, “İnsanlar ekonomik krizin acısını hissetmeye başladılar. Bu nedenle yerel seçimlerde ders verebilirler ve Erdoğan’ın partisi AKP, bunun için cezalandırılabilir. Başkent Ankara’nın kaybı yakın görünüyor. Bu AKP'ye ve liderine bir darbe olur.” denildi. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol