Erdoğan Onlara Güzel!..

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşadursun özellikle Erdoğan ve AKP yandaşlığında sınır tanımayan isimlerin iş ya da siyasi gelecek ilişkisi dikkat çekiyor.

20 Haziran 2018 Çarşamba 20:11

Gerek siyaset gerek bürokrasi gerekse sanat ve edebiyat dünyasından isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yağdırdıkları övgülerin ardında ne var? Gerçek, samimi bir destek mi yoksa belirli alanlarda yürümesi istenen çıkarsal ilişkiler mi? İşte o isimlerden bazıları ve AKP ile olan ilginç yakınlıkları...

Yazar Alev Alatlı:
Genelde distopik kitaplarıyla tanınan Alev Alatlı, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a "Dünya 5'ten büyüktü’ dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandı" demiş ve ilginç bir çıkış yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Alatlı’nın damadı Kaan Aktan, TT Net Genel Müdür vekilliğine getirilmiş, bu atama hayli büyük yankı uyandırmıştı.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör:
Güngör'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında iliklemeye çalıştığı cübbesi kamuoyunda günlerce tartışma konusu olmuş, yargının siyasallaştığının en somut göstergesi olarak nitelenmişti. Bu tartışmalar henüz sona ermemişti ki Güngör bu kez de kızının son derece ilginç atamasıyla basına yansımıştı. Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu, mesleğe henüz yeni başlamasına rağmen sadece 24 saat içinde Yargıtay'a hakim olarak atanmış, damadınsa saraya iş yapan bir şirketin müdürlüğünü yaptığı öne sürülmüştü.

Eski Bakan Mehmet Ağar:
Erdoğan'a desteğini gizlemeyen eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar da, AKP’den Elazığ milletvekili aday adayı olmuş, başvurusu 3. sıradan olmak üzere kabul edilmişti. Ağar, 'Erdoğan'ı hep destekledim' demişti.

Oyuncu Hülya Koçyiğit:
Yaptığı röportajda Erdoğan'a övgüler yağdıran hatta 'Türkiye fazla özgür' diyen Yeşilçam'ın önemli kadın oyuncularından Hülya Koçyiğit'in de damadı Antalya Konyaaltı Sahil Projesi'ndeki tesislere talip olmuş ve ihaleyi kazanmıştı. 
Koçyiğit, Erdoğan için ' Sevmekten öte takdir ediyorum. Çok da destekliyorum. Kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür. Çok fazla atıp tutuyorlar.' demişti.

Bülent Arınç:
Erdoğan'ın son tasfiyeleri arasında yer alan, FETÖ ilişkisi nedeniyle damadı gözaltına alınıp serbest bırakılan, son olarak sarayda yaptığı görüşme sonrası Erdoğan'a açık desteğini birkez daha ifade eden eski bakanlardan Bülent Arınç da oğlunu vekil adayı yapanlardan. Arınç'ın oğlu da Ahmet Mücahit Arınç'da İstanbul 3'üncü bölgeden milletvekili adayı olurken, listede 11'inci sırada yer aldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.06.2018 02:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol