ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞTÜ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

04 Eylül 2016 Pazar 11:20
ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞTÜ...

Darbe girişiminin ardından gerçekleşen ilk yüz yüze görüşme 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan 'Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak zorundayız' "Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın" dedi. Cumhurbaşkanı'ndan FETÖ'nün darbe girişimi ve Gülen'in iadesiyle ilgili de mesajlar geldi. Erdoğan;" Sayın Barack'a teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonla görüşmeden sonra burada yaptığımız yüz yüze görüşmede verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türü kötüdür. Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAİŞ terör örgütü olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın" dedi.

FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak da çalışmalarımız hukuk çerçevesi içinde darbe girişimi öncesinde bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. 15 Temmuz sonrası hazırlanan dosyalar da ABD heyetine gönderilecektir. ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet gelmiştir.Şimdi de Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız ABD’ye gidecekler"

ABD Başkanı Obama ise; Başkan Erdoğan ve Türkiye mültecilerin yükünü yalnız taşımamalıdır. Sizi gördüğüme sevindim başkanlığım sırasında şimdiye kadar yarattığımız güçlü ittifağın devamını diliyorum” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol