ERDOĞAN, O ÖRGÜT LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da resmi programında olmadığı halde, silah zoruyla anayasal düzeni yıkmak suçlamasıyla 16 yıldır cezaevinde olan ve geçtiğimiz aylarda tahliye edilen örgütün lideri ile görüştü.

01 Aralık 2014 Pazartesi 14:05
ERDOĞAN, O ÖRGÜT LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ...

 Haliç Kongre Merkezi’nde dün gerçekleşen  Adalet Mutlak’a başlıklı konferans başlamadan önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Salih Mirzabeyoğlu ile sürpriz bir görüşme yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Mirzabeyoğlu buluşması resmi programda görünmezken, Cumhurbaşkanlığı kaynakları,  "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde programı vardı. Aynı yerde Mirzabeyoğlu'nun da bir konferansı varmış. Sayın Cumhurbaşkanı'nın geldiğini öğrenince görüşme talebinde bulundu ve Cumhurbaşkanı da kendisini kabul etti" bilgisini verdiler. 

 
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmenin süresi ve içeriğine ilişkinse bilgi vermediler.
 
İLK KONFERANS HALİÇ'TE

Kamuoyunda 'Salih Mirzabeyoğlu' olarak bilinen ve yeniden yargılanma isteği kabul edildiği için 22 Temmuz 2015 tarihinde tahliye edilen İBDA/C davası hükümlüsü Salih İzzet Erdiş, cezaevinde geçirdiği 16 yılın ardından ilk konferansını dün akşam Haliç Kongre Merkezi'nde verdi. 
 
Mirzabeyoğlu dünkü konferans konuşmasında, “Şu anda sizlere hitap ederken telegram metoduyla beni etkilemeye çalışıyorlar. Telegram biliyorsunuz uzaktan zihin kontrolü demektir. Konuşmam sırasında ağzımdan fevri bir söz çıkarsa bilin ki o söz benim değil, zihnimi uzaktan yönetmek için saldıran telegramcıların sözüdür” dedi.
 
Bu sözler üzerine salondan 'yuh' sesleri yükseldi. Katılımcıların Telegramcılar'a yönelttiği bu protestoyu Mirzabeyoğlu bir el hareketi ile durdurdu ve “Bana bırakın, ben onlarla mücadele ederim” dedi.
 
Türkiye ‘nin yakın tarihinde meydana gelen olaylara değinen Mirzabeyoğlu, konuşmasında adalet, demokrasi, İslam, sosyalizm, felsefe bilim ve teknoloji gibi kavramlar üzerinde durdu. Erdiş’in, konferansta yaptığı konuşma yaklaşık 3 saat sürdü.
‘Herkes için Adalet Platformu’ ve ‘Yeni Devir Hukukçular Derneği’ tarafından düzenlenen konferansta, salona Erdiş ve Necip Fazıl Kısakürek’in resimleri ile "İstikbal İslam’ındır" yazılı pankartlar asıldı. Mirzabeyoğlu’nun isminin anons edilmesiyle birlikte salondakiler ‘Yaşasın kumandan Mirzabeyoğlu’, ‘Kumandan nerede biz oradayız’ sloganları attı.
 
SİLAH ZORUYLA ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRMEKTEN YARGILANDI

‘Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek’ suçundan idam cezasına çarptırılan ve daha sonra yapılan yasa değişikliği nedeniyle cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen İBDA-C örgütünün lideri Salih İzzet Erdiş, yeniden yargılanma talebi mahkeme tarafından kabul edildiği için hakkında tahliye kararı çıkmıştı. Mirzabeyoğlu, 22 Temmuz’da Bolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edilmişti.
 
Ayrıca, hükümlü ve tutukluların ayaklanması ve kasten yangın çıkartma suçlarından yargılanan Mirzabeyoğlu için daha önce infazın durdurulması kararı alan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Eylül’de infazın devamına karar vermişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.12.2014 14:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol