ERDOĞAN O KARARINDAN VAZGEÇTİ!

AKP’de milletvekili listeleri hazırlandıktan sonra ‘taban ile adaylar’ arasında bağ kurabilmek için seçim kampanyasında yeni adımlar planlanıyor.

10 Nisan 2015 Cuma 12:18
ERDOĞAN O KARARINDAN VAZGEÇTİ!

 Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre kampanyada, her iki kesimin ilişkisini kurmak için üç dönemlik milletvekillerinden yararlanılacak. Kampanyadaki en önemli değişiklik ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting programından vazgeçmesi oldu. Erdoğan’ın 81 ile teşekkür mitingleri düzenleme kararı, Ak Parti’nin seçim kampanyası gereği revize edildi. Erdoğan önceden söz verdiği birkaç mitingden sonra seçimlere kadar miting düzenlemeyecek. Parti tabanının, aynı ilde, farklı tarihlerde iki mitinge katılmasının zor olduğu, bunun da meydanların zayıflamasına neden olacağı analizi yapıldı. Erdoğan’ın bu kararı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitinglerine alternatif olarak görünmemesi için aldığı belirtiliyor. Erdoğan’ın mesajlarını televizyon programlarıyla vereceği belirtiliyor.

DENEYİMLİLER SAHAYA
Partinin deneyimli isimlerinin üç dönem kuralı nedeniyle siyaset dışı kalması yüzünden, taban ile adaylar arasında ilişki kurulması gerekeceği değerlendirmesi yapıldı. Davutoğlu, üç dönemlik milletvekilleriyle yemekte bir araya gelecek. Seçim kampanyalarında aktif rol almalarını isteyecek. Ancak son dönemde, parti politikalarının dışında tutulan üç dönemliklerden bir kısmının küskün olduğu ve kampanyada aktif rol almayı tercih etmeyecekleri de ifade ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.04.2015 12:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol