'ERDOĞAN KIBRIS'I VERİP KARŞILIĞINDA...'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok kritik sorular yöneltti.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 23:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 günlük resmi bir ziyaret için İngiltere’de.

Erdoğan, hareketinden önce İngiltere’den müttefik, stratejik ortak ve gerçek bir dost ülke olarak bahsetti. Erdoağan temasları çerçevesinde Kraliçe II. Elizabeth ve İngiltere Başbakanı Theresa May’le görüşecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok kritik İngiltere soruları yöneltti.

Akşener “Sn Erdoğan’a soruyorum Seçime günler kala İngiltere ziyaretinizin seçimlerle bir alakası var mı? Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi ve yerine çok uluslu BM gücünün konuşlandırılmasını öngören Guterres Planı ile alakası var mı? Kıbrıs’ı verip karşılığinda ne almayı planlıyorsunuz” açıklamasında bulundu.

İŞTE O MESAJ…

Öte yandan bir süre önce İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray da sosyal medya sitesi twitter hesabından “Ümit Albayım diyor ki: Türkiye, 24 Haziran seçimlerine giderken KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı akıl ve mantıkla bağdaşmayan bir teklifte bulundu. Akıncı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis'e çağrıda bulunarak “Guterres Belgesi”nin kabul edilmesini istedi. Yani arkadaş Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesi ve yerine çok uluslu BM gücünün konuşlandırılması öngörülüyor. Guterres Planı, 2004 Annan Planı'ndan daha ağır tavizler içeriyor.”  paylaşımı yapmıştı.

Çıray, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın önerisiyle Annan Planı'nda verilenlere ilave olarak Dipkarpaz, Açık Maraş ve Kapalı Maraş bölgelerinin de Rumlara teslim edildiğini öne sürmüş,  Kuzey Kıbrıs topraklarının yarısı kadar toprağın Rumlara teslim edildiğini ifade ederek, “Kıbrıs'ta yaşayan Türk soydaşlarımızın yaşam alanı daraltılıyor. Bu bir AKP yapımıdır” açıklamasını yapmıştı.

EMEKLİ KURMAY ALBAY ÜMİT YALIM NE DEMİŞTİ?

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım iddialarını, “Türkiye’den gönderilen su, önce Rumlara daha sonra da İsrail’e gönderilecek. Kıbrıs’taki Türk askerinin sayısı 650’ye indirilecek. Türkiye’nin garantörlük hakkı sona erecek. Mustafa Akıncı’nın akıl hocasının Tayyip Erdoğan olduğu açıkça görülüyor. Çünkü aynı önerileri geçen yıl Tayyip Erdoğan yapmıştı. Akıncı, papağan gibi Erdoğan’ın söylediklerini tekrar ediyor. Akıncı, Guterres Planı’nı savunurken ‘barışçı çıkış yollarını el birliği ile bulmamız lazım ki bir daha bu ada kana bulanmasın’ diyor. Kuzey Kıbrıs’taki Türk askerinin sayısının 650’ye düşürülmesini öneren Akıncı, Güney Kıbrıs’taki Rum Millî Muhafız Ordusu’nu görmezden geliyor. Mevcut askerlere ilave olarak Rum Millî Muhafız Ordusu’na 2016’da 3 bin, 2017’de 4 bin olmak üzere toplam 7 bin sözleşmeli asker alındı. Akıncı, Rum tarafının askeri varlığını sürekli olarak artırmasını eleştiri konusu bile yapmıyor” şeklinde ortaya koymuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.05.2018 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol