'Erdoğan Kaybetti Farkında Değil'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın anketlere dair sözlerini değerlendirdi.

26 Şubat 2019 Salı 01:30

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında katıldığı programda seçim anketlerine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, sunucu Hakan Çelik’in "Ankara’daki yarışı nasıl görüyorsunuz? Son günlerde kamuoyun yansıyan haberlerde başa baş gittiğine dair iddialar yansıyor. Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir?" sorusuna cevaben anketlere güvenmediğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben çok açık net bir şey söyleyeyim, bu anketler vesaire bunlara pek güvenim kalmadı. Çünkü geçtiğimiz seçimlerde gördük bir tanesi belki yakın tutturuyor. Çoğu açık ara kaybetti tutturamadı."


KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anketlere dair sözlerini değerlendirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın sözlerine yönelik "Sayın Erdoğan'ın seçim anketleri için “Güvenmiyorum” demesinin temel nedeni şudur: Aslında kaybettiğini o da fark ediyor, fakat içine sindiremiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

Anketler toplumun nabzını ölçer. Siz güvenirsiniz veya güvenmezsiniz. İnsanlar düşüncelerini ifade ederler. Sayın Erdoğan'ın seçim anketleri için “Güvenmiyorum” demesinin temel nedeni şudur: Aslında kaybettiğini o da fark ediyor, fakat içine sindiremiyor. Ancak içine sindirecek, gerçeği kabul edecek. Sorun şurada; Erdoğan büyük bir itibar kaybına uğradı. Hâlâ bunu farkında değil.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol