Erdoğan Kararını Verdi! Tarih 18 Ağustos...

18 Ağustos’ta yapılacak AKP’nin 6.Olağan Büyük Kongresi’nde büyük değişim bekleniyor.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 23:00

Seçim gecesi sandıktan çıkan sonucu “Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı aldık” diye değerlendiren Erdoğan, partinin en üst karar organı olan MKYK’da kapsamlı revizyona gitmeyi planlıyor.

50 kişilik MKYK’nın yarısının değişmesi bekleniyor. 50 kişilik yeni yönetimde gençlere ağarlık verilecek. Tecrübeli isimler de korunacak

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'In haberine göre, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu (yüzde 52.6) ve AKP 'nin oyu (42.6) arasında 10 puanlık fark oluştu. Erdoğan da balkon konuşmasında bu farka değinerek, “Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksiklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olun” diyerek değişimin işaretini verdi.

 BURHAN KUZU DA VAR

 18 Ağustos'ta yapılacak 6. Büyük Kongrede 50 kişiden 25-30'unun değişimi öngörülüyor. Erdoğan, son iki büyük kongrede de MKYK 'da değişiklikler yapmıştı. AKP 'nin kurucularından olan ve son seçimde milletvekili adayı gösterilmeyen Burhan Kuzu da, halen MKYK üyesi. Kuzu'nun 18 Ağustos'taki kongrede de liste dışı kalması bekleniyor.

  AKP , 2012 yılından itibaren 2 olağan 2'de olağanüstü kongre yaptı. Bazı isimler aralıksız 6 yıldır MKYK 'da yer aldı. Abdülhamit Gül, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Çiğdem Karaarslan, Hayati Yazıcı, Mustafa Şentop, Öznur Çalık ve Süleyman Soylu 4 kongrede de parti yönetimine girmeyi başaran isimler oldu.

Halen MKYK üyesi olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ise, yeniden yönetime girebileceği belirtiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.07.2018 00:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol