Erdoğan'ın Teklifini Reddetti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkan Erdoğan tarafından kendisine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda görev verileceğini duyurdu. Arınç ile birlikte kurulda yer alacak diğer isimler de belli oldu.

28 Mayıs 2019 Salı 22:42

Manisa'da bir iftar programında konuşan Arınç, konuşmasının son bölümünde kendisiyle ilgili önemli gelişmeleri paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu" üyeliğine getirildiğini açıklayan Arınç, şöyle devam etti:

"Manisalıları Cumhurbaşkanlığı'na da bekliyorum. Cumhurbaşkanımız Yüksek İstişare Kurulu'nu kuracağını, bizi de orada görmek istediğini ifade etti. Kararname yayınlandı, şimdi yerlerimiz hazırlanıyor." diye konuştu.

"SADAKATİN ÖDÜLÜ... YALAKALIĞIN SONUCU DEĞİL"

Kendisini eleştirenlere yönelik konuşan Arınç, "Onlara göre biz yok olmuştuk, bitmiştik. Şimdi Cumhurbaşkanımızın yanında, Yüksek İstişare Kurulu'nun Başkanı kendisi olacak, biz de yanında olacağız. Böyle bir şeyi Rabbim sadakatin sonucunda veriyor, yalakalığın sonucunda değil" dedi.

KURULDAKİ DİĞER İSİMLER

SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre Bülent Arınç'ın yer alacağı kurulda yine Meclis eski başkanlarından İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve İsmet Yılmaz da yer alacak. 

1997-1999 arasında TBMM Başkanlığı yapan eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'in ise, teklife teşekkür edip kurulda yer almayı kabul etmediği öğrenildi.

Çalışma usul ve esasları ile kurul üyelerine yapılabilecek ödemeler de Cumhurbaşkanı'nca belirlenecek. Kurul, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görev yapacak. Kurula Meclis başkanlarının yanı sıra devletin üst düzey kademelerinde görev yapan isimlerin de davet edilmesi bekleniyor.

YENİ PARTİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN
Öte yandan söz konusu tekliflerin AKP’nin kurucu isimlerinin yer alacağı iddialarıyla gündeme gelen bir yeni partinin önüne geçmek için yapıldığı da kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

Fox TV'de yer alan habere göre, bazı AKP’li isimlerin de kamu bankalarına atanmasına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, söz konusu isimlerin hiçbir ekonomik geçmişi olmadığına dikkat çekti. Türkkan, “AKP’den ayrılmayı düşünüp yeni parti kurmak isteyenlere karşı bir sistem olarak değerlendirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kamu bankalarına yapılan atamaları parti içinde yaşanan huzursuzluğun yansıması olarak nitelendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Parti içinde birtakım huzursuzlukların alametleri duyuluyor. Biliyorsunuz bir yanda Ahmet Davutoğlu, bir taraftan. Parti içini konsolide etmeye çalışıyorlar” yorumunda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Bir sadakat halkası oluşturulmak isteniyor. Ben soruyorum; “Bu atanan kişilerin bankacılıkla ilgili ne kadar bilgisi var? AKP’de bir kaynama var. Yeni parti iddiaları gündemde, oradaki isimleri kendine yakın tutmak itiyor AKP” ifadelerini kullandı.





Son Güncelleme: 29.05.2019 01:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol