ERDOĞAN'I AB DE KANDIRMIŞ!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB bize yalan söyledi

20 Eylül 2017 Çarşamba 23:12
ERDOĞAN'I AB DE KANDIRMIŞ!..

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyareti için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg Küresel İş Forumu'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"(Suriye'deki son durum) Rusya ile yaptığımız görüşmelerde neticeye varıyoruz diyebiliyorum. 2000 kilometre karelik alanda sükûneti sağladık. Orada yaşayan halk, Türkiye'den topraklarına dönme imkanı buldu. 

AB verdiği sözü tutmadı. 6 milyar euro vereceklerini söylediler, şimdiye kadar 800 milyon euro geldi. Suriye'ye yardım eli uzattık. Suriyelilere bakıyoruz, bakmaya devam edeceğiz. Çok farklı çıkış yollarını arıyoruz, aramaya da devam edeceğiz. 

Suriye'de bir başka terör örgütü de var. Türkiye'deki PKK terör örgütünün bir yan kuruluşu. PYG, ABD'nin DEAŞ terör örgütüne karşı birlikte mücadele verdiği bir terör örgütüdür. Trump'a inandıklarımı söyledim. Yarın yine beraber olacağız, bunları beraber değerlendireceğiz. Temenni ederim ki ortak doğrularda birleşiriz ve adım atarız.

'MÜSAADE EDEMEYİZ'

(IKBY'deki bağımsızlık referandumu tartışmaları) Özel temsilcilerimi ben Sayın Barzani'ye gönderdim, dedim ki 'Sakın böyle bir yanlışın içerisine girme, biz darda kaldığınız zamanlarda size her türlü desteği vermiş bir ülkeyiz. 350 kilometre sınırımız olan bir komşumuzsunuz, komşunuz durumundayız. Bizde akrabalarınız var, aynı şekilde bizimkilerin sizde akrabaları var. Bakın böyle bir yanlış yapmayın.' Ne yazık ki bu yanlışı şu anda yapmış durumdalar. Ayın 27'sinde benim Milli Güvenlik Kurulu toplantım vardı. Birleşmiş Milletler gündemi sebebiyle bu toplantıyı biz 22'sine aldık. Döner dönmez cuma günü, Ankara'da Milli Güvenlik Kurulumuzu topluyoruz. Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda ne gibi yaptırımlar uygularız, bunun kararını alacağız. Irak'ta bağımsız bir devlete müsaade edemeyiz.

'BALİSTİK FÜZELERLE İLGİLİ ATMAMIZ GEREKEN ADIMLAR VAR'

Türkiye olarak yanı başımdaki Suriye'de S-400 varken, ben kendim bir S-400'e, belki S-500'e hatta S-600'e sahip olmanın gayreti içerisinde olmak durumundayım. Bunlar, kendimizi korumaya yönelik atmamız gereken adımlardır. Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da vardır. Bunlar bir yöneticinin ülkesini, 80 milyon Türkiye'yi korumak bizim görevimizdir. Bunun için de ne gerekiyorsa A'dan Z'ye bunu yapacağız.

'PUTİN'LE GÖRÜŞECEĞİZ'

Rusya ile olumsuzluk yaşadık. Şu anda Rusya dış ticaret hacminde ciddi bir tırmanışa geçmiş vaziyette. Rusya ile 36 milyar dolara ulaşan ticaret hacmini yakaladık. Rusya ile Türkiye arası 2.5 saat. Pazartesi günü sayın Putin'le bir araya geleceğiz, telefonla görüşeceğiz. Ama perşembe günü de yemek yiyeceğiz.

"TÜRKİYE 54 YILDIR AB'NİN KAPISINDA BEKLETİLİYOR"

Türkiye 54 yıldır AB'nin kapısında bekletiliyor. Türkiye'nin şahsiyetine saygısızlık var. Vizede, mülteciler meselesinde bize yalan söylediler. Kendi belirledikleri kuruluşlar vasıtasıyla verecekler. Bize vermeyecekler. Dürüstlük nerede, yok. Türkiye şu anda müzakere masasında.

'TUTUKLU GAZETECİLER'

Hapiste dediklerinizin çoğu gazeteci değil, bunlar terörist. Bunların çoğu bombalamaya, hırsızlığa girmiş. 'Gazeteciyim' demekle gazeteci olunmuyor. Yargı makamı bunlarla ilgili kararı veriyor. Çıkması gerekenler varsa bunlar çıkar. Birçoğu ajanlık görevi yapıyorsa...

Sayın Trump'a hakaret edenler içeride değil diyorsunuz. Bana hertürlü hakaret yapanların siz sayısını biliyor musunuz? Ben her zaman sabretmişimdir. Bunlar teröre karışmışlardır. PKK terör örgütünün içindedirler birçoğu ve içindedirler. Birçoğu FETÖ terör örgütünün içindedir. Yargıya müdahale edemeyiz."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol