ERDOĞAN 'HATA YAPTIK' DEDİ...

Partisinin Mardin il danışma meclisinde bir konuşma yapan Erdoğan, 'seçim süresini 5 yıldan 4 yıla indirmekle hata yaptıklarını' söyledi.

17 Şubat 2013 Pazar 13:02
ERDOĞAN 'HATA YAPTIK' DEDİ...

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhalefete aldandık ve 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik. 4 yıl hizmet süresi için yeterli değil" dedi.

Mardin'de bulunan Erdoğan, partisinin il danışma meclisi toplantısında bir konuşma yaptı.
Konuşmasında yaklaşan seçimlere değinen Erdoğan, ''2014 yılının Mart ayında mahalli seçimleri gerçekleştirecek inşallah yeni bir güven tazeleyeceğiz'' diye konuştu.
5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirmekle hata yaptıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik, o zamanki bizimle cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gibi muhalefette olan bir partinin teklifini, biz bunlar 'ciddidir dürüsttür' diyerek, ona aldandık, ona kandık ve maalesef 4 yıla indirilmesiyle ilgili değişikliği yaptık.
Yanlış yaptık, çünkü 4 yıl bir hizmet süresi için yeterli değil. Bunun 5 yıl olması lazım. Halbuki seçimlere ilk girdiğimizde biliyorsunuz 5 yıl olarak girdik. Ama sonra bunu 4'e indirdik. Neyse olan oldu. Şimdi ise bu kalan 13 ay çok çabuk geçer.
Artık seçim sathı mailine girmiş sayılırız. Şimdiden planlı, programlı aktif bir şekilde çalışmalıyız. AK Parti'nin yaptığı hizmetleri, reformları, ekonomiye, demokrasiye, hukuka, adalete katkılarını iyi bir şekilde, doğru bir şekilde halkımıza anlatmalıyız.''
SAYIYI AZ BULDU YOKLAMA YAPTI 
Konuşması sırasında katılımcı sayısının az olduğunu gören Başbakan Erdoğan, yoklama da yaptı.
Erdoğan, konuşmasına ara vererek AK Parti ilçe teşkilatları ana kademeden olanların ayağa kalkmasını istedi.
Ayağa kalkanların sayısını yetersiz gören Erdoğan, AK Parti İl Başkanı'na sayının neden yetersiz olduğunu sordu. Salonda bulunan bazı kişiler, güvenlik görevlilerince ilçe teşkilatından olan üyelerin içeri alınmadığını söyledi.
Bunun üzerine Erdoğan, dışarıda bekleyen teşkilat üyelerinin de içeri alınmasını istedi. 

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol