'ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NA KOMPLO KURDU'

Dünyaca ünlü Times Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Davutoğlu'na komplo kurmakla suçladı. İşte detaylar...

06 Mayıs 2016 Cuma 00:51
'ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NA KOMPLO KURDU'

 İngiliz Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınırsız güç sahibi olmak için komplo kurduğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevden almak istemesinin nedeninin de bu olduğunu yazdı.

Times'ın dünya haberleri sayfasındaki haberin başlığı, "Erdoğan sınırsız güç sahibi olma amacıyla başbakanını görevden almak için komplo kuruyor".

Haber, gazetenin Türkiye'deki muhabiri Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında görüşme sonrası, iktidar partisi AKP'nin olağanüstü kongreye gitmesi kararı alındığı bildirilmişti.

Times ise Türkiye'de son dönemde yaşananların dramatik olayların, Türkiye siyasetinin geleceği için verilen mücadeleden ve birbirinin tam zıddı iki kişilikten kaynaklandığı görüşünde.

Gazeteye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi sınıfından ve sokaktan gelme, doğuştan siyasetçi bir isim. Türkiye'nin anayasasını değiştirmek, ülkenin parlamenter demokrasi yerine başkanlık sistemi ile yönetilmesini istiyor.

Yine Times'a göre Başbakan Davutoğlu ise tam tersine Erdoğan tarafından bu göreve getirilmiş bilgiç bir akademisyen. Gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşı olduğu biliniyor. En önemlisi de Erdoğan'ın 'kırmızı çizgi' olarak gördüğü 'önerilen' anayasa değişikliğine karşı.

Times'a konuşan Washington merkezli Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Türkiye Projesi Direktörü Bülent Ali Rıza, gelişmeleri şöyle yorumlamış:
"AKP'nin anayasasına göre partinin lideri Davutoğlu. Ancak herhangi birine gerçek liderin kim olduğunu sorun, size bu kişinin Erdoğan olduğunu söyler. Bu da iki liderin ilişkisinin merkezinde büyük bir sorun yaratıyor."

'Erdoğan erken seçim için bastırıyor'
Times'a konuşan AKP kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazın erken seçime gidilmesi için bastırdığını söylemiş.
Bu çevrelere göre Erdoğan en az 367 milletvekili çıkarılması ve anayasanın referanduma gidilmeden değiştirilmesi için çabalıyor.

Times'taki haberde ise Cuma günü yapılan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınan karardan, Pazar günü internette "Pelikan Dosyası" adıyla açılan bloga kadar Türkiye'de son günlerde yaşanan daramatik gelişmeler gazetenin okuyucularına hatırlatılmış.

Bugüne nasıl gelindi?
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kurul her büyük kongreden sonra teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısına devrettiği il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini geri almıştı.
Bu olay sonrası Pazar günü internette "Pelikan Dosyası" adıyla açılan bir blogda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki ilişkiyle ilgili bazı iddialar yer almıştı.
Blog yazısında, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu görevlere gelmesinden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde yaptığı öne sürülen hatalara ve yanlışlara değinilmişti.
Başbakan Davutoğlu Salı günü AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim. Ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" demişti.
Davutoğlu ile görüşmesi öncesi dün yine muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizi unutmamanızdır" diye konuşmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.05.2016 00:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hülya aşkın 2016-05-06 16:50:24

Recep tayyip erdoğan işine geldiği gibi davranmaktadır kendi çıkarları için gözünü bile kırpmadan ülkeyi felakete sürükler gözünü hırs ve para bürümüş bir diktatördür gelmi geçmiş en acımasız en vicdansız devletini milletini füşünmeden hareket eden bi cumhur başkanıdır ne kadar cumhur başkanı olabilmişse tabi hiçbir şeyi doğru gereği gibi yapmadığı gibi bulunduğu mevkiyide layığıyla yapmamaktadır

Avatar
Bilgi YILDIZ 2016-05-07 08:04:27

Hülya AŞKIN hayatında kaç diktatörle tanıştın çok merak ediyorum

Avatar
ilhan bas 2016-05-07 11:15:15

Cok diktator gorduk bu dunyada..ama tayyip gibisi gelmedi.hirsizligin yasal oldugu..cocuk tecavuzlerinin oldugu bir ulke var mi baska.

Avatar
Yıldız çetin 2016-05-08 16:42:17

Bütün bu akp yi kuranların hepsi suçlu yürkiyeye ihanetlik etmiilerdir afedilemezler. 1 BAŞKANLAR, 2,,MV,LERİ,3 VALİLER,, 4HAKAN FİDAN,, EMNİYET AMİRLERİ POLİSLER, EĞİTİMİ BOZANLAR, 5,, İMAM HATİP OKULU DİYE KÜMELENMİŞ ÇUMHURİYETİ, YIKMAK, İSDİYENLER,,, YAHU BU,, ÇUMHURİYET, BU HALKA NE ZARAR VERDİ HER BOKU YAPTINIZ ÇAHİLLİKLERDE ÇOÜALDINIZ ,, ÇUMHURİYETİN,, SAYESİNDE,, AMA, ALLAH, BÜĞÜKTÜR, BÜĞÜK İNŞAALLAH, RABBİ

Avatar
H.gümüş 2016-05-07 08:08:48

Tek derdi başkanlık sistemi için oynanan oyunlar meclisteki muhalefet de uyumaya devam etsin

Avatar
Asim zopun 2016-05-07 08:10:34

İnşaAllah hayirlisi olsun.

Avatar
İlhan bas 2016-05-07 13:02:32

Arkadaşım sen herhalde deyilim uşağısın Tayyip çalmışsa sen onunla birlikte işen deyişsen nerden biliyorsun çaldığını Ada'm halkın seçtiği Cumhur Başkan'ı enyüksek makama gelmiş halk onu seviyor ve seçiyor sen sevmeye bilirsinama iftiraya yalana ne gerek var egerki çaldı diyorsan ozaman sende onunla suçlusun demekki sende çaldın

Avatar
C.C. KAYA 2016-05-07 21:41:27

Diktatör lerin sonu nasıl olduğunu da gördük