ERDOĞAN'DAN SURİYE YANITI...

" Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın"

24 Ağustos 2016 Çarşamba 12:29
ERDOĞAN'DAN SURİYE YANITI...

Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir’

PYD lideri Salih Müslim bugün yayınladığı Twitter mesajında Türkiye’nin ‘Suriye bataklığında bozguna uğrayacağı’nı iddia etti.
PYD lideri Salih Müslim, bu sabah Türk silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’a başlattığı askeri operasyonun ardından bir Twitter mesajı yayınladı.
Salih Müslim Twitter paylaşımında Türkçe olarak ‘Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir’ yazarken paylaşımın İnglizcesinde ise ‘Türkiye Suriye batağında. IŞİD gibi bozguna uğrayacak’ diye yazdı.
Yabancı basın organları son günlerde Cerablus kentinin ele geçirilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ile YPG’nin ‘ciddi bir yarış içinde’ olduğu yorumunu yapıyorlar.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' askeri harekatına ilişkin "Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın" diye konuştu. 

"SİZ NE OLACAĞINIZIN HESABINI YAPIN"
Cerablus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' askeri harekatına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın" diye konuştu. 

"SAMİMİ YARDIM ELİ UZATMAK DIŞINDA HİÇBİR NİYETİMİZ, FAALİYETİMİZ OLMAMIŞTIR" 
'Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun için de birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır. Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelime-i tevhit olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam ile alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam'ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda." dedi. 

"BU ÜLKENİN KENDİ HALKININ İRADESİYLE YÖNETİLMESİNİ SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız" diye konuştu. 

"BU ÜLKEYE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; "Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici, debbağ ne yapar? Deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz."

ANKARA

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol