Erdoğan'dan Bir Fetö İtirafı Daha!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadele konusunda özeleştiride bulunarak, "Farkına varamadık. Biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de ödedik." dedi.

15 Ekim 2018 Pazartesi 18:05

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 35. İl Müftüleri toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İmamlarımızın cunta heveslilerine aldırmadan milletimizi kıyama çağırması darbenin önemli dönüm noktalarındandır. Darbe gecesi her biri bir Sütçü İmam'a dönüşen din görevlilerinden Allah razı olsun. Rabbim bizi bir daha salalarla milleti kıyama çağırmaya mecbur bırakmasın.

FETÖ ÖZELEŞTİRİSİ 

FETÖ, milleti ile kavgalı, vatandaşına tepeden bakan, kendi insanını ötekileştiren çarpık sistemin neden olduğu bir hastalıktır.

FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. FETÖ ihanet çetesinin devlet ve topluma sirayet edebilmesi bu noktada bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Bu örgütün oluşturduğu tehdidin uzun yıllar farkına varılamaması, hepimizin üzerinde hassasiyetle düşünmesi gereken bir husustur. Nasıl oluyor da böyle karanlık bir örgüt, başındaki şarlatanın onca sapkınlığına rağmen bu derece milletimizin inanç dünyasına etki edebilmiştir?

Bizi bugün FETÖ ile mücadelede eleştirenler, o günlerde bu karanlık örgütün adeta önünü açacak politikaların en büyük destekçileridir. Bizim zamanımıza kadar örgüte yönelik doğru düzgün hiçbir operasyon düzenlenmemiştir. Biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de ödedik.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNE FETÖ SUÇLAMASI

15 Temmuz sonrasında kontrollü darbe söylemiyle örgütü himaye etmeyi sürdürdüler.
Sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propagandasını yapmaya devam ettiler.  FETÖ'nün can damarlarını kestik, kesiyoruz. Kaçanları yurtdışından getirdik, getiriyoruz.

Tüm çabalarımıza rağmen FETÖ tehlikesinin atlatıldığını söyleyemeyiz. Küçük cihattan büyük cihata geçtiğimiz bir dönemdeyiz.  

"YALANIN YAYILMA HIZI ARTTI"

Ehliyet ve liyakat sahibi din görevlilerimiz ön plana çıkmadıklarında neler olduğunu görüp yaşadık. Bizim hocalarımız insiyatif almadığı zaman meydan FETÖ ele başı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı sözlü program yapan soytarılara kalıyor. Din ile Diyanet ile alakası olmayanlar ortalıkta İslam adına ahkam kesiyor. Arayış içindeki insanlarımıza da kurdukları bu tezgaha düşürebiliyorlar. Özellikle günümüzün iletişim çağında yalanın, iftiranın, fitnenin yayılma hızı günümüzde dehe da arttı. 

Gençlerimizin, hanım kardeşlerimizin ve çocuklarımızın camilerden daha çok yararlanacağı ortamlar oluşturmalıyız.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol