ERDOĞAN DA SAYI VERDİ: 170 BİN...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maltepe'deki Adalet Mitingi’ne 170 bin kişinin katıldığını öne sürdü. Erdoğan, aynı alanda yaptıkları kendi mitinglerine ise 2 milyon kişinin geldiğini söyledi.

14 Temmuz 2017 Cuma 10:01

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü öncesi BBC’ye konuştu. Adalet Yürüyüşünü değerlendiren ErdoğanCHP’nin ‘sözde bir adalet yürüyüşü’ gerçekleştirdiğini ve son mitingine de sadece 170 bin kişinin katıldığını’ iddia etti. Erdoğan kendi yaptıkları 7 Ağustos mitingine ise 2 milyon kişinin katıldığını söyledi.

Erdoğan’ın verdiği cevaplar şöyle;

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, başarısız bir darbe girişimi gerçekleşmiş, ülke hiç olmadığı gibi bir araya gelmişti. Ama o birliktelik ruhu şu anda yok olmuş durumda.Ve sizin darbe girişimini, sadece darbeye kalkışanları değil tüm muhalefeti ortadan kaldırmak için kullandığınız yönünde eleştiriliyorsunuz. Herkes bir araya gelmişti.Her yaştan ve politik geçmişten insan "Biz demokrasinin yanındayız" dedi. "Darbenin karşısındayım" dediler. O birliktelik ruhuna ne oldu?

Bizim birliğimizde herhangi bir şey söz konusu değil. Buna tahammül edemeyenler bunları uyduruyorlar.

Ama Ankara'dan İstanbul'a eşi daha önce görülmemiş bir yürüyüş gerçekleşti. Bu yürüyüşün sloganı "Hak, hukuk, adalet"ti. Genel inanış; sizi eleştiren herkesin peşine düştüğünüz yönünde. "Benimle değilsen bana karşısındır" sözünü hatırlatıyor bu…        

Şimdi ben size özellikle bir şey söyleyeyim; Bu tamamıyla sözde bir adalet yürüyüşüdür. Ve bu sözde adalet yürüyüşünün ortalaması bellidir. Bunun ortalaması bazen 500 olmuş, bazen 1000 olmuş, bazen 1500 olmuş bu kadar. Bakın bütün bunların bu yürüyüş esnasında hükümetimiz her türlü güvenlik önlemini sağladı. Bu güvenlik içinde bu yürüyüşü yaptılar. Ve gelip de en son topladıkları mitingdeki kalabalık nedir? O kalabalık da ortada. Bakın toplam, İstanbul dışında otobüslerle gelenlerle birlikte topladıkları 170 bin kişi.

Biz bir 7 Ağustos mitingi yaptık. Ve 2 milyon insan orada toplandı. Aramızdaki fark budur. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak, hükümetimiz, hükümet olarak bugüne kadar kimsenin önünü kesmemiştir. Kimsenin demokratik haklarını engellememiştir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol