'Erdoğan Başkanlık Sisteminden Vazgeçiyor'

Suat Toktaş'ın konuğu olan eski AKP milletvekili Emin Şirin çok konuşulacak bir kulis bilgisi paylaştı.

02 Ocak 2020 Perşembe 12:47

Babıali Yokuşu programında Suat Toktaş'ın konuğu olan eski AKP milletvekili Emin Şirin çok konuşulacak bir kulis bilgisi paylaştı.

Şirin, başkanlık sistemini getiren 16 Nisan 2017 Referandum sonucunun iptalinin Anayasa Mahkemesi gündeminde olduğunu, Babıali Yokuşu'nda Suat Toktaş'a açıkladı.

Şirin, "16 Nisan 2017 referandumu için HDP, Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yapmıştı. Kulis bilgisi olarak paylaşayım, Anayasa Mahkemesi’nin bunu gündeme alarak, dolaylı olarak da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın zımni onayını da almak kaydıyla bunu iptal edeceği konuşuluyor. Parlamenter sisteme dönmek için.

Bundan sonraki seçimin yüzde 50+1 ile olmamasını istiyor. Dar bölgeli, seçim sistemini de söz konusu edecek. 600 milletvekilini, 600 bölgeden seçtirmek gibi bir durum söz konusu olacak. Dar bölge sistemi gelirse de yüzde 30-40 oy alacak parti nitelikli çoğunluğu alacağı için ülkeyi yönetir. Sayın Erdoğan bugün bile CHP'nin de diğer yeni partilerin de AK Parti'yi geçerek birinci parti olabileceklerine inanmıyor.

Dar bölge ile üç parti meclise girer CHP yine Beşiktaş'da, Şişli'de kazanır ama nitelikli çoğunluk olan 400 vekili yine Ak Parti alır bu şekilde de hem Anayasa değişikliğini yapma imkanı oluşur hem de Cumhurbaşkanı'nı yine meclis seçer. Amaç da bu zaten. Bekleyip göreceğiz. Bazı çalışmaların yapıldığı muhakkak. Sayın Erdoğan'ın 50+1'den muzdarip olduğu muhakkak.  Ki bunun muhalefeti de biraraya geitrdiğini işbirliği yaptığını görüyor" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.01.2020 13:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol