'Erdoğan Asıl Gerçeği Halktan Gizledi Çünkü..'

'Milleti kandırdılar tüm bu gerçeklerden hiç bahsetmediler. Türkiye'yi artık adım adım federatif yapıya dönüştürecekler...'

29 Haziran 2018 Cuma 01:10

Gazeteci-Yazar Murat Çabas, 24 Haziran seçimlerine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Çabas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde halktan büyük gerçeği gizlediğini, Türkiye'nin rejim değişikliği ile federatif yapıya dönüşme sürecinin başladığını öne sürerek, "Halka bunları hiç söylemediler. Halk bilseydi tabiki asla seçilemeyeceklerdi" dedi. İşte o olay açıklamalar:

" Milletimiz aslında hem referandumda hem de 24 Haziran seçimlerinde aslında federatif bir yapıya oy verdiğini bilmiyor. Millete şu denmedi; ey millet verdiğiniz bu oylarla ülke federatif bir yapıya dönüşecek, eyaletlere bölünecek bunlar kendi içlerinde özerkleşmeye başlayacak bu bölünme demektir, bu parçalanma demektir, tek adamlık, krallık sonrasında federasyon demektir denseydi acaba bu sonuç çıkarmıydı. Şu anda demokratik bir krallık rejimine geçmiş olduk. Sözde bir meclis var ama bu Osmanlı'nın mebusan meclisinden bile daha kötü durumda. Bu tek adamlığın getireceği çok büyük badireler sözkonusu. Bunların üstü ne yazık ki örtüldü seçimlerde. Bunlar millete hiç söylenmedi eğer bu gerçekler milletten saklanmasaydı tabiki bu sonuç çıkmazdı. Millet bilmeden, araştırmadan, sorgulamadan tamamen hayaller kurarak, kendisine satılan hayallerle ikna olarak gidip sandığa oyunu verdi. Şimdi bunun neticelerini maalesef acı şekilde görecek. Bunun bölünme olduğunu, bunun parçalanma olduğunu, bunun tek adamlık sistemi olduğunu anlayacak. Şu an bu başkanlık sistemi denen düzeni Erdoğan bile tam olarak bilmiyor. Bunu alıp Erdoğan'ın kucağına bıraktılar. Yok bakanlık sayısı düşecek yok şu birimler kurulacak vs bu getirilmek istenen düzenin görünen yüzü. Bunun arka planında çok karanlık bir tablo var. Geçmişte imza atılan ikiz yasalarla federatif yapının önü zaten açılmıştı. Buna Bahçeli de 1990'lı yıllarda ön ayak olmuştu. Yugoslavya'nın parçalanma sürecinde Türkiye için de buna benzer bir yöntemin uygulanmasından bahsedilmişti. Şu anda BOP'un iki ana hedefi var. Bu çok açık ifade edilmişti; BOP 22 İslam ülkesinin sınırlarının ve rejimlerinin değiştirilmesini hedeflemektedir. 24 Haziran ile birlikte ne oldu? Rejim değişti. Erdoğan daha önceleri ne diyordu? Başkanlık sistemi olacaksa eyaletler de olacak. Eyaletler olmadan başkanlık sistemi olmaz demişti. Dolayısıyla bunun sinyalini zaten o günlerden vermişti. Kısacası milleti kandırdılar tüm bu gerçeklerden hiç bahsetmediler. Türkiye'yi artık adım adım federatif yapıya dönüştürecek, Atatürk'ün ilmek ilmek oluşturduğu o devleti devre dışı bırakacaklar."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hadi onlar sakladı diyelim peki muhalefet niye buna dikkat çekip uyarmadı? 2018-06-30 20:24:20

Avatar
Aksjf 2018-07-01 12:23:15

Bu yazıyı seçimlerden önce yazmış mıydınız?