ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Saray'da görüştü.

16 Ağustos 2016 Salı 17:51
ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Barolar Birliği Başkanı Fezioğlu şu açıklamayı yaptı:

15 Temmuz’da bir büyük felaketin eşiğinden döndük. Sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) de isabetle işaret ettiğiniz gibi tehlike geçmemiştir. FETÖ sadece bir araçtır. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya ve bu bölgede yaşanan menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. İstisnasız 79 baro 15 Temmuz gecesi çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyduk.  Bir şey daha söyleyeyim. Sizin ve sayın başbakanın açıklamalarını televizyonda dinlediğimizde yüreğimiz ferahladı. 79 milyon vatandaşımızı kucaklaştırmanın tek yolu, adalet paydasında buluşmaktır.

Cumhurbaşkanımız büyük bir liderlik örneği gösterdi. Sayın cumhurbaşkanım, FETÖ’nün en çok istediği, suçlunun suçsuzdan ayrılmaması. Böylece FETÖ’cüler mağdur rolünü oynayacak ve uluslararası platformda algı çalışması yapacaklardır.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan ise şunları söyledi: 

Gazi mekana hoş geldiniz. Türkiye BArolar Birliği FETÖ tarafından 15 Temmuz'da başlatılan darbe girişimi sırasında demokrasinin yanında yer almıştır. Dayanışma için TBMM'yi, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret eden TBB'yi tebrik ediyorum. 

Baro başkanlarımız emin olsunlar, Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olmaya devam edecektir.

15 Temmuz'da 15 yaşından taa 70 yaşına kadar insanın sokağa çıktığı bir gündü. 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı anlının akıyla vermiştir. Darbeciler ne kadar vicdansız ne kadar cani ne kadar şuursuz ise milletimiz o derece dirayetli o derece kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir.

Millet gerçekten her şeyiyle yürüdü. Ne tank dinledi ne top dinledi ne de uçaklardan atılan bombaları dinledi. Bin yıldır bu toprakları vatan yapanların izlediği yoldan yürüdüler. O gece şehit olabileceklerini ya da gazi olabileceklerini biliyorlardı. Hiç birinde en küçük bir pişmanlık yoktu.

Yazılacak bir çok eserler olacak, en canlı şekilde onlar da tarihte yerini alacak.

Sokakları meydanları dolduranlar, namluların karşısına dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşlarıydı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol