ERDOĞAN'A BİR ANKET ŞOKU DAHA!

Gazeteci Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptırdığı anketlerden istediği sonuçları alamadığını iddia etti

09 Mart 2018 Cuma 22:33

Aynı zamanda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanlarından olan Y. Çağ Yazarı Takan'ın "Koalisyonun bekası için önlem paketleri…" başlığıylayayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Anketler hâlâ çok can sıkıcı…

Peki, her gün yeni işaret fişeklerinin atıldığı erken seçim için saray ne yapıyor?..

R. Erdoğan, yaptırdığı anketlerden istediği sonuçları alamıyor. AKP'nin oyu yüzde 40, Erdoğan'ın oyu yüzde 45 civarına takılıp kaldı. MHP ile hâlâ 50 artı 1 bulunamıyor. Bunun için önlem paketlerinin devreye sokulması planlanıyor. Bu kapsamda Erdoğan 2 paket hazırlatıyor, üzerlerinde son çalışmalar yapılıyor. Erdoğan'ın vereceği talimat doğrultusunda bu paketler hayata geçirilecek.

Paketlerin hazırlanmasının başat sebebi ise MHP ile yapılan ittifak sonucunda istenilen oy oranının tutturulamamasından dolayı Kürt oylarına duyulan ihtiyaç. HDP'li yetkililerin şahin kanadını dışarıda bırakıp, içerideki ılımlı kanat ve onların bölgedeki uzantısı başta olmak üzere görüşerek 'açılım süreci' başlatılacak. Bu 'açılım süreci' içine bölgenin muhafazakâr kanaat önderleri de katılacak. Bir Habur ya da Dolmabahçe değil, çalıştaylar düzeyinde, sivil toplum kuruluşları da devreye girecek, AKP, sessiz sedasız, ancak kamuoyunda sıkıntı yaratmayacak batı oylarını da rahatsız etmeyecek bir 'çözüm süreci' başlatacak. Bunun için alt yapı çalışmaları hazırlandı. Erdoğan'ın talimatını bekliyor. Amaç bölgedeki ve diğer büyükşehirlerdeki Kürt oylarını yukarıya çekmek.

İKİ PAKET HAZIRLANIYOR

İkinci paket, 'ekonomik paket' olacak. Bu paket ile piyasadaki olası dalgalanmalar sonucunda oluşacaklara yönelik önlemler alınacak. İş çevrelerine vergi düzenlemeleri başta olmak üzere teşvik paketlerini içeren bir paket çalışmaları tamamlanıyor. Bu paket ile özellikle ekonomik kriz durumunu ortadan kaldırmak amaçlanıyor. İşçi ve memura seyyanen zamlar da gündemde…
Böylelikle Afrin harekâtının tartışmalarını da kamuoyundan uzak tutmak amaçlanıyor.

AKP'nin hazırladığı paketler hayata geçirildikten sonra ise tekrar kamuoyu yoklamaları yapılacak. Bundan çıkacak sonuçlar doğrultusunda erken seçimin hangi tarihte yapılacağına karar verilecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.03.2018 23:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol