ERBAKAN İÇİN NE DEDİLER?

Bugün hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ardından siyasiler ve gazeteciler ilk yorumlarını paylaştılar...

27 Şubat 2011 Pazar 14:51
ERBAKAN İÇİN NE DEDİLER?

Numan Kurtulmuş – HAS Parti Genel Başkanı: Bütün dünyanın İslam Alemi’nin başı sağ olsun. Kendisinden çok şey öğrendik. Bütün dünyanın mazlumları için mücadele etmiş bir şahsiyettir. Türkiye siyaset tarihinde unutulmaz bir yeri vardır. Kendisini yakında tanımaktan ve yakın çalışmaktan büyük bir mutluluk duydum.


Nazlı Ilıcak: Ben doğrusu Erbakan’ın severdim. Çok büyük bir mücadele verdi. Haksızlıklara uğradığını düşünüyorum. Türk siyasetine damga vuran bir siyaset adamı olarak hatırlanacak. Şu anda iktidardaki kadrolar hep onun rahle-i tesdisinden geçmiştir. Türk siyasetinde ben hiçbir zaman Refah partisine oy vermedim ama onun politikalarının laik cumhuriyeti yıkmak yönünde olduğunu düşünmedim.

ASİLTÜRK: İSYANLARA ÜZÜLÜYORDU


Yakın arkadaşı Oğuzhan Asiltürk de doktorların kendisine çalışmasını yasakladığı halde siyasete asla ara vermediğini belirtti.

Erbakan'ın 45 yıl birlikte çalıştığı Yasin Hatipoğlu'nun çok duygulu olduğu gözlemlendi. Hatipoğlu Erbakan'ın kaybının hem Türkiye'nin hem de dünya kaybı olduğunu anlattı. Ayrıca son dönemde Afrika ve Ortadoğu'da çıkan isyanların onu çok üzdüğünü ifade etti.

Hatipoğlu ayrıca Saadet Partisi'nde yaşanan son dönemdeki ayrılıkların da Erbakan'ı çok üzdüğünü söyleyerek, "Ancak bu onun manevi kişiliğini hiç etkilemedi" dedi.

KÜÇÜKKAYA: ETKİLİ BİR İSİMDİ

İsmail Küçükkaya Erbakan'ın hitabetinin kimsede olmayacak kadar renkli olduğunu söyledi. Milli Görüşteki Milli kelimesini de Erbakan önemserdi" diyen Küçükkaya sözlerini şöyle sürdürdü; "Bir dönemi tanımlamadaki Demirel, Ecevit, Türkeş ve Erbakan isimlerinden, hatta bu dörtlünün en etkili isimlerindendi.

AKYOL: İSLMACILIĞI PARLAMENTER SİSTEME SOKTU

Taha Akyol da Erbakan için şunları söyledi; "Parlamenter sistem ve teknolojinin insanla birleşmesini sağladı. İslamcılığın ekonomi ve modern teknoloji ayrıca İslamcılığın parlamenter sistem ile birlikte olmasını sağladı." 

DEVLET BAKANI ÖZAK: KAYBIMIZ VE ACIMIZ BÜYÜK

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümüne ilişkin, ''Çok değerli bir insandı, çok centilmen bir insandı. Türk siyasi hayatına çok önemli hizmetleri oldu. Kaybımız ve acımız büyük. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum'' dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı ile ilgili olarak, "Üzerimde çok hakkı vardı, Allah rahmet eylesin" dedi. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamı olduğunu belirterek, "Mekanı cennet olsun. Allah ondan razı olsun. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kedini şükran ve minnetle anacağız" dedi.

BAHÇELİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Necmettin Erbakan'ın vefatıyla ilgili "Türk milleti değerli bir evladını kaybetmiştir" dedi.

Bir dizi ziyaret ve açılış nedeniyle Aydın'da olan Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan'ın vefatı nedeniyle Aydın programının kalan kısmını iptal etti. Bahçeli, açıklamasında, bugün acı ve üzüntü verici bir haber aldığını belirterek şunları söyledi: "Türk Milletinin değerli evladı Milli Görüş Lideri Necmeddin Erbakan beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Sayın hocamıza Allah'tan rahmet, Milli Görüş camiası ve Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Sayın hocama karşı son görevimi yerine getirmek için Aydın programına burada son veriyorum."
Devlet Bahçeli, daha sonra Ankara'ya gitti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol