EN YÜKSEK OYU O ALDI...

CHP’nin iki gün süren 18. Olağanüstü Kurultayı dün gece sona erdi. İlk gün genel başkanlık, ikinci gün ise Parti Meclisi (PM) seçimleri yapıldı. En yüksek oyu partinin emekli müftüsü İstanbul Milletvekili İhsan Özkes aldı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 10:52
EN YÜKSEK OYU O ALDI...

 Sayım işleri ise sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. PM seçimlerinde, bin 218 delegeden bin 119’u oy kullandı. Bin 28 oy geçerli, 91 oy da geçersiz sayıldı. Kılıçdaroğlu’nun, seçilmelerini istediği adaylardan oluşan 52 kişilik anahtar listede yer alan isimlerden 48’i PM’ye girdi. CHP’nin PM seçimlerinde 665 üyenin tercihiyle en yüksek oyu partinin emekli müftüsü İstanbul Milletvekili İhsan Özkes aldı. Kılıçdaroğlu, eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu’nu özel önlemle PM’ye seçtirebildi. Bekaroğlu, 474 adaydan en yüksek oyu alan 52’sinin seçileceği PM listesinden değil, 12 adaydan 8’inin seçildiği Bilim ve Yönetim Platformu (BYP) listesinden aday gösterildi. Bekaroğlu kurultay öncesindeki ‘solcuyum’ vurgulu açıklamalarına rağmen bu listede de en az oyu alan isim oldu. Partideki ‘açılım’ projelerinin mimarlarından Erdoğan Toprak liste dışı kaldı. Toprak’ın PM’ye seçilememesi, partili delegelerin ‘değişime direnişi’ olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu’nun ‘anahtar listesi’nde yer almamalarına rağmen PM seçimlerinde aday olan 474 isimden 4’ü seçilmeyi başardı.

ENİS BERBEROĞLU DA PM’YE GİRDİ
Partiye yeni katılan ve vitrinde yer alması beklenen isimlerden Hürriyet Gazetesi eski Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, eski bakanlardan Zekeriya Temizel ve gazeteci Tuncay Özkan PM’ye girdi. Bu kapsamda değerlendirilen emekli büyükelçi ve eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik ise yeterli oyu alamadı. Eski dış politika kurmayları emekli büyükelçiler Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk’e de anahtar listede yer vermeyen Kılıçdaroğlu, bu durumda yeni dönemde dış politika konusunda kurmaysız kalmış oldu. Murat Özçelik’in yanı sıra, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasına rağmen Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile Saliha Sera Kadıgil ve Zeki Eker de PM’ye seçilemedi. Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almamasına karşı PM’ye giren isimler ise Manisa Milletvekili Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, eski bakan Fikri Sağlar ve İstanbul eski il başkanlarından Ali Özcan oldu. Liste savaşlarının yaşandığı kurultayda,  Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerinde ise  Kılıçdaroğlu’nun 15 adaylık “anahtar listesi” delinmedi. YDK’da en fazla oyu Sumru Karar aldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.09.2014 10:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol