EN BÜYÜK HAYALİNİ DİYARBAKIR'DA AÇIKLADI

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Mitingi'nde partisinin Kürt sorununa yönelik projelerini anlattı.

15 Mayıs 2011 Pazar 18:49
EN BÜYÜK HAYALİNİ DİYARBAKIR'DA AÇIKLADI

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Has Parti iktidarının ilk icraatının bölgede işkence altında yaşamış, faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş bölge halkından devlet adına özür dilemek olacağını söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Diyarbakır mitinginde seçim politikalarını anlattı. Kurtulmuş, bölgenin kendi kararını vereceği yeni bir yapılanma öngördüklerini belirterek, "İl Genel Meclisleri ve Belediye Meclislerini kaldıracağız. Bunların yerine İl Meclisleri kurulacak ve her il kendiyle ilgili kararlara kendisi karar verecek. İllerin koordinasyonunu sağlamak için de Yerel Yönetim Bakanlığı kurulacak. Türkiye genelinde kalkınmayı, bölgesel kalkınmayı görüyor, kalkınma ajansları ile kalkınmayı yeni kanallara bırakacağız" dedi.

KÜRT SORUNU

Konuşmasında, Kürt sorununa geniş yer ayıran Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Diyarbakır cezaevi sistematik işkence merkezi haline getirildi, dışkı yedirildi insanlara. İlk yapacağımız iş bölgede yıllardır devlet adına işlenen terörlerden, faili meçhul cinayetlerden, köyleri yıkılmış insanlardan devlet adına özür dilemek olacak. Diyarbakır cezaevleri İnsan Hakları ve Adalet Müzesi'ne dönüştürülecek ve insan hakları ile ilgil araştırma yapan STK'ların çalışmalarına ayrılacak.

SINIRLAR AÇILACAK

Bu bölgede güvenlik tedbirleri alınarak, bölgedeki sınırlar açılacak, bölge insanının birbirleriyle kaynaşması sağlanacak. Süleymaniye, Kerkük, Erbil, Bakü, Tebriz insanıyla hep beraber Diyarbakır'da namazlarımızı kılıcağız"





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol