ECEVİTLİ AFİŞE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran seçim yarışında miting yarışına Samsun'dan start verdi.

24 Nisan 2011 Pazar 15:30
ECEVİTLİ AFİŞE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Samsun'daki seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde İstanbul'da konuşan ve CHP'ye 'Geçmişini inkar ediyor' diyen Erdoğan'a yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu,"Beyefendi çıkıp 'Bunlar geçmişini inkar ediyor' dedi. Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Camilerinde ezan okunan, bağımsız Türkiye'ye CHP kurdu. Asıl sen tarihini bilmiyorsun" dedi.

ECEVİTLİ AFİŞE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

AK Parti Antalya Elmalı İlçi Başkanlığı'nın eski Başbakan Bülent Ecevit'in fotoğrafını kullandıkları seçim afişini de sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan'a "Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilk seçim mitingini Samsun'da düzenledi. Büyük bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu'nun konuşması Aile Sigortası'ndan emeklilerin durumu, yoksulluk rakamlarından AK Parti iktidarının ekonomi politikalarına kadar geniş bir yelpazeye yayıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması miting alanındaki kalabalık tarafından sık sık "Başbakan Kemal","Samsun seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu, ilk mitingin Samsun'da düzenlenmesinin özel bir nedeni olduğunu belirterek, "Eğer Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta buradan işe başlamışsa bir bildiği vardır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ilk mitinginden önce çıkan satır başları şöyle...

HANİ AİLE SİGORTASI HAYALDİ!

CHP Genel Merkezi 6 aydır üniversite gibi çalışıp, proje üretiyor. Aile Sigortası dedik, önce 'hayal' dediler. Sonra anladılar projenin önemini. 'Biz sizin verdiğinizden daha fazla veriyoruz' dediler. Sen utanmadan biz bu projeyi açıklayınca 'kaynak nerede?' diye sormadın mı? Biz güneş gibi bir Türkiye arzu ediyoruz. Biz ampül istemiyoruz. Bize güneş yeter.

ERDOĞAN'A YANIT

Başbakan Erdoğan'ın bugün sabah Beykoz'da düzenlediği mitingde söylediği "CHP geçmişini inkar ediyor" sözüne de yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Beyefendi çıkıp da diyor ki 'CHP geçmişini inkar ediyor'. Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Camilerinde ezan okunan, bağımsız Türkiye'ye CHP kurdu. Asıl sen tarihini bilmiyorsun. CHP yenilenerek yoluna devam ediyor."

ÖNCE GİT ABDEST AL

AK Parti Antalya Elmalı İlçe Teşkilatı'nın astığı Ecevitli afişi de sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Sen kim Ecevit kim?" diye sordu.

"Rahmetli Ecevit bir fotoğrafıyla dalga geçiyorlar. 'Kıbrıs'a çıkamazsınız, yapılan katliama seyirci kalacaksınız' dendiğinde Kıbrıs'a çıkan kim? Çiftçiye 'Afyon ekemezsin' dendiğinde, 'Benim çiftçim afyon ekecek' diyen kim? Ecevit... Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit halkın iktidarı kurmada en önemli adımı atan kişidir. Grevi, sendikayı getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatmaya çalışan kişisin. Kalkıp Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim Ecevit kim? Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin."

EMEKLİLERE SESLENDİ

Seçmenlerine "Emekliler durumunuz iyi mi? Emekliler yaz tatillerini Kanarya Adaları'nda geçiriyorlarmış. Doğru mu?" diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren emeklileri de eleştirdi:

"Emeklilere bir sitemim var. AKP, Geçen yasama döneminde milli gelir artışından pay almamanız için bir yasa çıkardı. Biz genel kurulu terk ettik. Emekliler gidip AKP'ye oy verdiler. Şimdi hangi duruma geldiğinizi gördünüz mü? Çalışan emeklilerin aylığından kesinti yapılıyor. Dünyanın neresinde böyle bir düzen var. İstanbul'dan beyefendi duysun da kimyası bozulsun. Yüzde 15'lik sosyal güvenlik destek primini halkın iktidarında kaldıracağız."

GENÇLERE SESLENDİ

"Fabrikalar kapandı, tütün ekimi yasaklandı. Peki gençler iş bulabiliyor mu? Hayır. Onların çocuklarının işsizlik derdi yok. Dünyanın hangi ülkesinden bir başbakan çocuğu işsiz olan bir kadına 'senin çocuğunda işsiz olsun' der.  Bunu kabul ediyor musunuz? Çiftçi kardeşlerime sözüm var. Senin traktöründeki mazoru 1.5 lira yapacağım diyorum. Korkup, para nerede diyorlar. Biz bu parayı buluruz. Senin yürüttüğün paranın yarısını tasarruf etsek her şey güllük gülistanlık olur."

MİTİNG ALANINDAKİ AFİŞİ GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, miting alanındaki 'AKP kapatılmasın yabancılara satılsın' yazılı afişi göstererek, "Onların gidip nerelerden icazet aldığını Samsunlu kardeşim iyi biliyor" dedi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol