'ECEVİT'İ O GARSON HASTA ETTİ'

360’ta “Kayda Geçsin” soruları yanıtlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker önemli açıklamalar yaptı.

22 Şubat 2014 Cumartesi 17:04
'ECEVİT'İ O GARSON HASTA ETTİ'

 Ocak 2001’de ABD’de gerçekleşen Ecevit – Bush görüşmesinin ardından o görüşmede yer alan Korgeneral Yaşar Turgut’un ABD’nin ANA-SOL-M hükümetinin ipini çektiğini ifade eden bir rapor hazırladığını ve o raporun ardından aniden öldüğünü iddia eden Masum Türker, ABD’de gerçekleşen bir sonraki toplantıda ise Kemal Derviş’in Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin gelecekteki Başbakan’ı gibi takdim ettiğini ileri sürdü..

Ecevit’in hastalığını da bir TOBB toplantısında servis edilen pastaya bağlayan Masum Türker, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili iddiaları benzer bir iddiayı gündeme getirdi. Türker, “o toplantıda pastayı servis eden garsonun görüntüleri vardı ancak o görüntüler sonradan tüm arşivlerden kayboldu ve bir daha bulunamadı” dedi.

ECEVİT’İN İPİ ÇEKİLDİ RAPORUNU HAZIRLAYAN KOMUTAN ÖLDÜ

DSP Genel Başkanı Masum Türker Ana-Sol-M hükümeti dönemine ait önemli açıklamalarda bulundu. Ecevit hükümetinin Amerika’nın Irak’ı işgaline karşı çıktığı için devrildiğini “2001 yılında Bush’la bir toplantı için Beyaz Saray’a gidildi. Kemal Derviş, biz ve Ecevit’e danışmanlık yapan Korgeneral Yaşar Turgut oradaydı. Bush burada Irak’ın işgal edileceğini ve Türkiye’den destek istediklerini söyledi. Ecevit bunu kabul etmedi ve iktidarımızın sonu geldi” sözleriyle açıkladı.
Gazeteci Cengiz Çandar’ın 2001 yılında Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde yazdıklarını da hatırlatan Masum Türker, Çandar’ın o yazısında “ABD Irak’a girecekse Türkiye’de artık Ecevit’in olmadığı, DSP’siz ve MHP’siz bir hükümetin kurulması gerekir” dediğini iddia etti.
2001’de Bush ile görüşmek için Beyaz Saray’a giden heyette Kemal Derviş ve Ecevit’e danışmanlık eden Korgeneral Yaşar Turgut’un da olduğunu söyleyen Masum Türker, “Buradan döndüğümüzde Korgeneral Yaşar Turgut üstü Tümgeneral Yaşar Bulak’a ‘hükümetin işi bitti’ diye rapor verdi. Bu rapordan kısa bir süre sonra bu korgeneral bitkisel hayata girdi ve hayatını kaybetti” dedi.

KEMAL DERVİŞ’TEN ABD’DE ERDOĞAN SİNYALİ 

ABD başkanı Bush ile yapılan görüşmede Ecevit’in “Iraktakiler her şeyden önce insan, ayrıca Müslüman. Bizim halkımız da Müslüman. Buna karşı hassasiyet gösterirler. Biz böyle bir şeye girişemeyiz” dediğini, bu söz üzerine Bush’un Ecevit ile konuşmasını keserek Kemal Derviş ile konuşmaya, onu muhatap almaya başladığını aktaran Masum Türker; “Bizim ABD görüşmemizden sonra aynı zamanlarda Sayın Gül ve Sayın Erdoğan ABD’ye davet edildi ve Kemal Derviş de konuşmacıydı. Derviş orada ‘Biz bir çok destek verdik. Bu konuda Sayın Erdoğan’ın desteklerini de bekliyoruz’ gibi şeyler söylüyor. Daha AK Parti iktidara gelmeden sanki sinyal verir gibi” sözleri de programın kayda geçenleri arasında yer aldı.

KORUMA MÜDÜRÜ BİRGÜN DE OPERASYONUN BİR PARÇASI

Ecevit’in yıllardır tartışılan hastalığı ve hastane sürecine de değinen DSP Genel Başkanı Türker, Ecevit’in o dönemki koruma müdürü Recai Birgün’ü suçlarken Haberal’ı da savundu.
“Ergenekon Davası’nda Ecevit’in koruma müdürünün Mehmet Haberal’a yüklediği suçlamalar doğru değil. Koruma müdürünün de operasyonun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Ecevit’in hastalığı olağan bir durum değildi” diyen Masum Türker, Ecevit’in hastalığı ile ilgili de çarpıcı iddia öne sürdü.

ECEVİT’İ TOBB’DAKİ PASTA HASTA ETTİ, GÖRÜNTÜLER KAYIP

“Ecevit hiç dışarı çıkmazdı ancak ertesi gün olacak TOBB kongresinden önce onların verdiği kokteyle gitti” diyen Masum Türker, Ecevit’in hastalığının TOBB’da yediği bir pasta ile başladığını ve pastanın servis edildiği görüntülerin önce yayınlandığını ama daha sonra RTÜK de dahil tüm arşivlerden kaybolduğunu öne sürdü.
“Ecevit’e TOBB’un verdiği kokteylde bir pastayı ikram eden garsonu arayıp bulmaları gerekir” sözleri üzerine eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili limonatalı suikast iddialarını hatırlatan Eren Eğilmez’e Masum Türker “tabi ki aynı şey” diyerek yanıt verdi.

EMİN ÇÖLAŞAN AK PARTİ’NİN İKTİDAR OLMA SEBEPLERİNDEN BİRİDİR

Programın moderatörlerinden Fadime Özkan’ın, Emin Çölaşan’ın DSP’nin CHP oylarını böldüğü iddialarını hatırlatması üzerine DSP lideri Masum Türker, “Emin Çölaşan bir yazı yazdığı zaman DSP tabanı daha kemikleşiyor” dedi. DSP tabanının tamamının Emin Çölaşan’a çok kızdığını, Çölaşan’ın 2002 yılında Ecevit’in tırnaklarının uzadığını, çorabının düştüğünü ifade ettiği bir yazısı ile bugün AK Parti’nin iktidar olmasına neden olduğunu öne sürdü.

KENDİ ADAYI SEÇİLEMEYİNCE RAHŞAN HANIM AYRILDI

DSP’nin lider değil kadro partisi olduğunu ve Rahşan Ecevit’in seçmenleri CHP çatısı altında toplanmaya çağırdı yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade eden Masum Türker, “ben ve arkadaşlarım kontrol edilemeyen lider ve kontrol edilemeyen kadroyuz. Rahşan Ecevit’in adayı seçilemeyince Rahşan Hanım ayrıldı” dedi.

CHP’NİN DEĞİL AK PARTİ’NİN ALTERNATİFİYİZ

Seçimlerde rakiplerinin AK Parti olduğunu belirten Türker “Biz CHP’nin değil AK Parti’nin alternatifiyiz. Seçim kampanyası boyunca hiçbir CHP’li ile kavga etmeyeceğiz. CHP’lilere saygımız var” dedi.

ULUSALCILIK HERKESE LAZIM

AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştiren Türker “2002’deki dik duruşu nedeniyle hem DSP hem MHP hem ANAP iktidarını kaybetti. Bugün ki hükümet Suriye konusunda isteneni yaptı, biz reddettik diye iktidardan gittik. Ulusalcılık AK Parti’ye de muhalefete de lazım. Ergenekon’un sorumlusu cemaat değil AK Parti’dir. 1999’da CHP, DSP Gülencidir diye tam sayfa ilan verdi” dedi.

MEHMET AĞAR’IN HAPİS YATMASININ SEBEBİ BENİM

Programa sosyal medya aracılığıyla gelen bir izleyici sorusu üzerine DSP Genel Başkanı Masum Türker ilginç bir başka iddiada daha bulundu; “Mehmet Ağar ile hiçbir ilişkim yok. Mehmet Ağar’ın hapis yatmasının sebebi benim” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.02.2014 17:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol