ECEVİT'E TUZAĞA ŞAHİT OLMUŞ!

Eski Başbakan merhum Bülent Ecevit'le ilgili şok iddia

28 Mayıs 2011 Cumartesi 18:35
ECEVİT'E TUZAĞA ŞAHİT OLMUŞ!

 MHP eski yöneticilerinden Şevket Bülent Yahnici, 2001 yılında Bülent Ecevit'i Başbakanlıktan düşürmek için bir grubun toplantı yaptığını iddia etti.

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, 4 Kasım 2001 tarihinde aralarında Kemal Derviş, Mesut Yılmaz ve Sümer Oral'ında bulunduğu kişilerin yaptıkları toplantıda eski Başbakan Bülent Ecevit'in çürüğe çıkarılması için görüştüklerini iddia etti. 

Yahnici, dün Cihan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Bülent Ecevit'in sağlık raporuyla Başbakanlıktan indirilmesi yönündeki girişimlerle ilgili bir soruya Yahnici, şu şekilde cevap verdi:

'Ecevit'in çürüğe çıkarılması 4 Kasım tarihli liderler toplantısında dile getirilmiştir. Otoplantıda 3 lider, Kemal Derviş ve sanırım 1-2 kişi daha olabilir ve şu an MHP'den aday olan Sümer Oral. Böyle bir toplantıda Mesut Yılmaz ve Kemal Derviş, Ecevit'in bir rapor ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Ama tarih baya ilerlemiş bir tarihti."

BİZ HAKSIZLIK ETTİK BU ÜLKEYE

Yahnici, Ecevit'in hastalığı nedeniyle Türkiye'nin büyük bir yönetim boşluğu yaşadığını da belirterek, "Fiilen Türkiye'nin bir 1,5-2 sene Başbakansız olduğu açıktır. Hem Başbakan yoktu hemde vekalet eden yoktu. Bunun ceremesi ve neticesini halkımız 3 Kasım'da bizi meclis dışında bırakarak çektirdi. Biz haksızlık ettik bu ülkeye, 1,5-2 sene Başbakansız ve Başbakan yönetiminden ayrı düşünerek yönetmeye kalktık, bu yanlıştı."

MHP 'Mağduruz' diyerek oy toplayamaz

Şevket Bülent Yahnici kaset skandalından MHP'nin zarar görmeyeceğini söyleminin manasız olduğunu söyledi. Yahnici, "Kasetlerin bu şekilde deşifre oluyor olması MHP'ye zarar verecektir. MHP, 'Biz bu işten mağdur olduk, bu mağduriyet bizim işimize yarar' şeklinde düşünüyorsa yanlış. Bu kasetle ilgili öne sürülenlerin MHP ile ilgili taban açısından hoş karşılanmayacağı açıktır" dedi. MHP'nin barajı geçip geçmeyeceği tartışmasının da talihsizlik olduğunu belirten Yahnici, "Bu talihsizlik durumuna neden olan yönetim, kaset talihsizliği nedeniyle yönetimden uzaklaştırılan arkadaşlarımızdır" dedi.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol