'Dolar Rekor Kırınca Soluğu Katar'da Alıyor'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Dolar ne zaman Türk lirası karşısında rekorlar kırmaya başlasa Erdoğan, apar topar soluğu Katar’da alıyor. Borç alan emir alıyor” dedi.

10 Ekim 2020 Cumartesi 07:33
'Dolar Rekor Kırınca Soluğu Katar'da Alıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretine ilişkin konuştu. Öztrak, dolardaki artışı Katar'a bağladı.

“Dolar ne zaman Türk Lirası karşısında rekorlar kırmaya başlasa Erdoğan, apar topar soluğu Katar’da alıyor. İşler böyle gidince bize borç veren Emir, her seferinde biraz daha tepeden bakar halde duruyor. Milletimiz de bu fotoğrafı görüyor? Sadece Emir mi? Erdoğan, ‘Bu can bu tende kaldıkça alamazsınız’ dediği Rahip Brunson’ı bir gecede Trump istedi diye Beyaz Saray’a gönderdi. Kendisine ‘Aptal olma’ diye mektup yazan Trump’ın yüzüne mektubu çarpamadı. Barış Pınarı Harekâtı hedeflerine ulaşmadan ordumuzu neden durdurdu? 36 askerimiz şehit olduktan sonra bunun hesabını sormaya gidiyor diye düşünürken Kremlin’de Putin’in kapısında ayakta bekledi mi beklemedi mi? Bunlar bizim içimizi acıtıyor. Borç alan emir alıyor. Bu manzarayı büyük bir acıyla izlemek zorunda kalıyoruz.”

"BAŞKANLIK SİSTEMİ DOLARA YARAMADI"

Gazeteci Uğur Koç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla grafikte Başkanlık Sistemi geldikten sonra dolar kurunun artışını gözler önüne serdi.

Başkanlık Sistemi, Türkiye’de 16 Nisan 2017 referandumuyla kabul edilmiş ve  ve 10 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlamıştı. Başkanlık Sistemi uygulanmaya başladığı gün dolar kuru 4,67 civarındaydı.

Resim

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2020 15:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol