Diyanet'in İdeal Çocuk Sayısı; 3-4 Gibi...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da 'ideal' çocuk sayısını açıkladı. Erbaş, çocuk sayısını ikinin altına düşmemesi gerektiğini savunarak "Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi" dedi.

10 Ocak 2020 Cuma 21:09

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ailelerin çocuk sayısını ikinin altına düşürmemeleri gerektiğini belirterek, "Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi. Nüfus yapımızı hem sağlam hem nicelik olarak hem de nitelik olarak geliştirmemiz ve sağlam hale getirmemiz gerekiyor" dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Erbaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan'ı ziyaret etti. Bir gazetecinin, "Aile başına düşen çocuk sayısının ikinin altına indiği yönündeki araştırmayla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Erbaş, aile ile ilgili birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

"MUTLAKA İKİNİN ÜZERİNDE, ÜÇ, DÖRT GİBİ" 
"Geçmişte aile başına düşen çocuk sayısı dörtler, beşlerle ifade edilirdi" diyen Erbaş, şöyle devam etti: "Ama şimdi ikilerde. Bunu ikinin altına düşürmememiz lazım. Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi geliştirerek nüfus yapımızı hem sağlam hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmemiz ve sağlam hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda toplumumuzun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmamız lazım çünkü aile toplumun bel kemiğidir"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 
Erdoğan, dün Saray'da yaptığı konuşmada evlilik yaşının giderek yukarı doğru çıkmasına tepki göstermiş ve şunları söylemişti: 

"Kızlarımız da erkeklerimiz de çoğu 30'u aşkın evleniyor veyahut da çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu? Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da şu anda Erdoğan var mı? Var, ben de şu anda tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor, evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor, televizyonların birçoğunda bunun kampanyası yapılıyor. Aman bunlara dikkat edelim. Aile kurumunu kökünden kurutmayı amaçlayan sembollerin önü bilinçli bir şekilde açılırken, aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.01.2020 21:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol