DIŞİŞLERİNDEN SARRAF NOTASI!..

Dışişleri Bakanlığı, ABD’de tutuklu yargılanan ve avukatlarının '5 gündür haber alamıyoruz' dediği Rıza Sarraf için, ABD’ye yazılı bir NOTA vererek resmen 'Rıza Sarraf nerede?' diye sordu.

15 Kasım 2017 Çarşamba 23:38

Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD'ye verilen notada 'Sarraf'ın can güvenliğinden endişe duyulduğu' ifade edilerek, nerede bulunduğu konusunda bilgi verilmesi istendi.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Rıza Sarraf'ın 27 Kasım'daki jürili duruşmasına az bir zaman kala nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor. 

İtirafçı olup olmadığı tartışılıyordu

Sarraf'ın itirafçı olup olmadığının tartışıldığı dönemde, ABD'de tutukluların isimleriyle kontrol edilebildiği federal hapishaneler bürosunun internet sitesinde ‘09135-104’ kayıt numaralı Sarraf hakkında “serbest bırakıldı” kaydı girilmişti. Hafta sonunda “serbest bırakıldı” şeklinde girilen kayıt üzerine, Savcılık açıklama yaparak “sistemde teknik hata var. Sarraf hala federal bir hapishanede tutuklu” açıklaması gelmişti.

Sarraf'ın avukatı: 5 gündür haber alamıyoruz

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Sarraf hâlâ gözaltında” açıklaması geldi. Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.

Aynı davada yine tutuklu yargılanan Halkbank eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise ABD federal hapishanelerindeki tutuklulara ilişkin sitede hala New York federal hapishanesinde tutuklu görünüyor.

Öte yandan Amerika’nın Sesi’nin bu konudaki bir sorusu üzerine yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, diplomatik yazışmaların içeriğini açıklayamayacaklarını, herhangi bir suçlama veya devam eden soruşturmalarla ilgili her türlü sorunun ABD Adalet Bakanlığı’na iletilmesi gerektiğini belirttiler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.11.2017 02:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol