DİPLOMASI DA 'YELİZ' ÇIKTI!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönüllü şoförlüğünü yapan AKP Milletvekili Çamlı, özgeçmişinde Newport Üniversitesi’nden mezun olduğunu yazıyor. Ancak üniversitenin Türkiye’de geçerliliği yok!

20 Ocak 2017 Cuma 19:11
DİPLOMASI DA 'YELİZ' ÇIKTI!..

Meclis Genel Kurulu’nda dün başkanlık anayasası olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifi görüşülürken dikkat çeken bir durum yaşandı.

@yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Twitter kullanıcılarında şaşkınlık yaratan bu durum kısa sürede tartışma yarattı. Çünkü Meclis’te bu isimde bir Milletvekili bulunmuyordu.

Ama kısa bir süre sonra Periscope yayının ön kameraya geçmesiyle o hesabın sahte olduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın, @yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Hesap bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatıldı.

ERDOĞAN’LA METRİS’TE YATTI

Peki kim bu Çamlı? AKP’li Çamlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu günlerden bu yana Tayyip Erdoğan’a gönüllü şoförlük yaptı. Geçmişte Necmettin Erbakan’ın da şoförlüğünü yapan Çamlı, Milli Nizam ve Milli Selamet Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Zeki Çamlı’nın oğlu. Çamlı, 14 yaşındayken, Metris Cezaevi’nde Erdoğan’la birlikte kalmıştı. Erdoğan, Çamlı’yı, Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın yeğeni ile evlendirmişti.

Çamlı Erdoğan’la beraber Metris’te yattığı günleri şöyle anlatmıştı:

“Küçükçekmece’de vurulan bir arkadaşımızın cenazesinden, 150-200 kişi Fatih’deki Hicret Öğrenci Yurdu’na dönüyorduk. Çevremizi mavi bereliler sardı. Yaklaşık 3-5 saat bekletildik. Namazımızı da olduğumuz yerde kılmak zorunda kaldık. Bu, basına, ‘Korkudan namaza durdular’ diye yansıdı. Sonra asker kamyonlarına bindirildik. Annem de olduğumuz yerdeydi, Erdoğan’a ‘Oğluma sahip çık’ diye bağırdı. O da anneme, ‘Emine’ye de haber ver, durumumuzu bildir’ dedi. Metris Cezaevi’ne götürüldük. Reis beni alt ranzada yanına aldı. Aynı yatakta 3 kişi birlikte enlemesine yan yana yattık.”

[Haber görseli]ü

GEÇERLİLİĞİ OLMAYAN ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDU

Çamlı’nın TBMM’nin sitesinde yer alan özgeçmişinde ise dikkat çeken bir ayrıntı var. Çamlı’nın özgeçmişinde “Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri Bölümünü bitirdi”ifadesi yer alıyor.

Newport Üniversitesi merkezi ABD California’da bulunan, internet üzerinden açık öğretim veren bir üniversite. Ancak para karşılığı diploma veren üniversitenin Türkiye’de geçerliliği yok! Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Newport Üniversitesi’ne denklik vermiyor. Newport Üniversitesi’ne kayıtlı olmak, askerliği tecil dahi ettirmiyor.

Üniversite resmi internet sitesinde kendisiyle ilgili verdiği bilgilerde şu ifadeleri kullandı:

“Newport University ABD’nin California Eyaleti tarafından (approved) onaylı, eğitim izni verilmiş bir üniversitedir. Akredite bir üniversite değildir. YÖK’ün listesinde bulunmamaktadır. Newport Üniversitesi’ne YÖK denklik vermemektedir. NU tarafından verilen diploma Türkiye’de askerlik tecilinde, kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme, terfi etme, oda (TMMOB, EMO, MMO vb odalarda) ve derneklere üye olma gibi konulara dayanak oluşturmaz ve bu gibi işlemlerde kullanılamaz. NU eğitim sisteminde eğitim görecek öğrenciler yukarıdaki koşulları kabul etmek koşuluyla kayıt olabilirler.”

[Haber görseli]

İZMİRLİLERE HAKARET EDEN İSİM DE O ÜNİVERSİTEDEN MEZUN

Newport Üniversitesi’nden mezun olan bir başka isim ise eski AKP Milletvekili Cuma İçten. İçten milletvekili olduğu dönemde İzmir’le ilgili “CHP’li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek. İzmir boşanma oranının en yüksek olduğu il neden acaba”, “Haşhaşilerin başkenti İzmir, neden acaba?”ifadelerini kullanmış ve tepki çekmişti.

[Haber görseli]

Oda TV

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol