Devletin Valisi: Atatürk'ü Çok Abartmayın...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Valisi Seddar Yavuz’un 23 Nisan’da bir ilköğretim okulunda öğretmenlere yaptığı konuşmada, “Atatürk’ü çok abartmaya gerek yok” dediğini aktardı.

10 Haziran 2019 Pazartesi 15:22

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ekrem İmamoğlu'nu VIP'e aldırmayan Ordu Valisi Seddar Yavuz’un skandal sözler söylediğini ortaya çıkardı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ordu Valisi'nin 23 Nisan'da Ordu'da bir okulda öğretmenlere "Atatürk'ü abartmayın, 10 yılda bir Atatürk çıkar, Osmanlıyı öne çıkarın" dediği ortaya çıktı. Bu konuyu meclis gündemine taşıyacağım" dedi.

"Daha önce de iktidarı eleştirdiğim için bir milletvekili olarak milletimden aldığım konuşma hakkıma müdahale etmeye kalkmış, Fatsa'da bir açılışta kurdeleyi kestikten sonra sırada gelen İstiklal Marşı'na katılmadan tepki gösterip mekanı terketmişti" diyen Adıgüzel, "Gaziosmanpaşa ve Uşak'taki uygulamaları bilinen vali sadece Muş ilinde görev yapmasından haraketle bölücü terör örgütüne karşı olaganüstü mücadele göstermiş gibi takdim edilerek, Ordu ili de dahil partizanlığına milli bir perde örtmeye çalışıyor. Sen milli olmak için önce İstiklal Marşı'na gereken saygıyı göster, önce milletimizi uçurumdan alan Atatürk'e gereken saygıyı göster" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.06.2019 15:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol