Devletin Taşınmazları Ensar Vakfı'na Verilmiş!

Özellikle cinsel istismar vakalarıyla adından sıkça sözettiren AKP'nin gözdesi Ensar Vakfı, Türkiye'nin köklü kurumlarının taşınmazlarıyla ihya edilmiş!

23 Aralık 2018 Pazar 22:17

Işık Kansu’nun Bir Ortaçağ Hayaleti: Ensarlı Eğitim araştırmasında, AKP'nin geçen yıl torba yasayla devlete ait taşınmazların değerinin yarı fiyatına TÜRGEV, Ensar gibi vakıflara satış amacını güttüğünü, muhalefetin tepkisi sonrası bundan geri adım atıldığı izlenimi verilse de AKP'nin bu amacını gerçekleştirdiği belirtildi. Araştırmada şu bilgiler aktarıldı:
" AKP, 2017 Ocak ayında ilgili ilgisiz her şeyi torbaya attığı yasa tasarılarından biriyle Kızılay, Yeşilay, Darülaceze, Darüşşafaka ve Türk Hava Kurumu’na verilen devlete ait taşınmazların, ilgili kurumlar tarafından harca esas değerinin yarısına satılması olanağı tanır. Tasarı, bu kurumların mallarının TÜRGEV, Ensar gibi yandaş vakıflara devredilebileceği gerekçesiyle muhalefetin tepkisiyle karşılaşır. İlk zamanlar AKP geri adım atmış gibi görünür. Taşınmazların satılması yerine, 49 yıllığına bedelsiz kullanım hakkı tanınır. 
Meclis’te görüşülen yasadaki bir maddeye göre, “Bakanlar Kurulu’nca vergi muafiyeti tanınan vakıflardan öğrencilere yönelik eğitim ve yurt temini faaliyeti bulunanlardan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müştereken belirlenen sağlayanlar lehine, kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere mülkiyeti Hazine’ye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süreyle bedelsiz irtifak hakkı tesis edilebilecek”tir artık. 
Ensar Vakfı, AKP döneminde Bakanlar Kurulu’nca “kamu yararına vakıf” ilan edilmiştir. Dolayısıyla “vergi muafiyeti vardır”. Demek ki, o taşınmazlar Ensar Vakfı’na devredilebilecektir. 
Kızılay, Yeşilay, Türk Hava Kurumu gibi köklü kuruluşlar, bu düzenlemeye karşı çıkmazlar. Çünkü onlar da AKP’lileştirilmişlerdir..."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2018 23:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol