DEVLET BAHÇELİ İZMİR'DE ÖFKE KUSTU!

İzmir'de aday tanıtım toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 'bozkurt' tartışmasında eleştirinin dozunu arttırdı

24 Nisan 2011 Pazar 17:39
DEVLET BAHÇELİ İZMİR'DE ÖFKE KUSTU!

Başbakan ile MHP lideri Bahçeli arasında süren 'bozkurt' polemiğinin şiddeti artıyor. Erdoğan'ı İzmir'de eleştiren Bahçeli eleştirinin dozunu arttırarak, Erdoğan'a inanılmaz sözlerle seslendi.

İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen "Millet ve Devlet Bekası İçin İzmir Sevdalıları Harekete Geçiyor" milletvekili adaylarının kamuoyuna tanıtılma toplantısına katılan Bahçeli, konuşmasının büyük bir bölümünü hükümetin icraatları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubuna ayırdı.

Bahçeli'nin geçen günlerde Erdoğan'a hitaben, "Taksim'e 10 bin kişiyle gelsin. Biz bin tane bozkurtla gelirsek arkasına bakmadan Kasımpaşa'ya kaçar" sözleri ve buna cevap olarak Erdoğan'ın, "Duydum ki bir meydan okuma yapmış. Allah, Allah! Sayın Bahçeli sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Ben bozkurtla dolaşmıyorum, ben eşrefi mahluk olan insanlarla dolaşıyorum. Ben meydandayım. Hodri meydan" sözleri toplantıya damga vurdu.

İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan'ın açılış konuşmasının ardından "Devletin Başına Devlet Gelecek", "İzmir Sesine Ses Veriyor" ve "Bozkurtlar Burada Emir Bekliyor" sloganları altında Kürsüye çıkan Bahçeli, "Sesimi kulak ver, kulak ver İzmirli kardeşim" diyerek başladı.

TÜRKİYE DÖNÜM NOKTASINDA


Yapay çatışmaların MHP döneminde biteceğini belirten Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in her köşesine ulaşacaklarını ve her kapıyı çalacaklarını belirtti. Vatan, millet diyen her gönlü mutlaka kazanacaklarını ifade eden Bahçeli, 49 gün sonra yapılacak genel seçimin dönüm noktası olacağını kaydetti.

AKP'nin, vicdansız, arsız ve kokuşmuş bir durumda olduğunu öne süren Bahçeli, bu dönemlerde bin yılık kardeşliğin ağır hasar aldığını, çatışma ve hizbin bu dönemde her alana yayıldığını iddia etti. Bahçeli, konuşmalarının önemli kısmında AK Parti hükümetine yönelik ağır eleştiriler getirdi. Türkiye'nin harap olduğunu, milletin bitap düştüğünü ileri süren Bahçeli, bu süreçte Türkiye'nin, dünya genelinde sürekli tavizler verdiğini iddia etti.

Bu tavizlerin, dünya genelinde ülkenin itibarını düşürdüğünü aktaran Bahçeli, AK Parti'nin zaman kaybı, israf, tükeniş olduğunu öne sürdü. Bahçeli, İzmirlilerin 12 Haziran'da buna kayıtsız kalmayacağını ve ses vereceğini kaydetti.

KURU SIKI ATMASINA KANMAYIZ

Başbakan Erdoğan'ın, Bozkurtlara yönelik ifadelerini sert bir dille eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Şimdi tekrar söylüyorum. Buradan bir kez daha meydan okuyorum Başbakan'a ve yanaşmalarına bir defa daha sesleniyorum. Madem gençlerin karşılarına çıkacak kadar 10 bin kişilik milis gücün ve kara gömleklilerin vardır, o zaman bende seni Taksim'de bin bozkurtumla karşılamaya hazırım. Titreye titreye Kasımpaşa'ya kadar arkana bakmadan kaçacağına eminim. Eğer cesaretin varsa yüreğin yetiyorsa önce İstanbul'u yaşanmaz hale getiren çetelerden temizle. Madem milislerine bu kadar güveniyorsan ve karşılarına çıkaracak kadar besledin o halde bu zamana kadar İstanbul'u yakıp yıkanlarla mücadele etmelerine neden rıza göstermedin. Türk gençliğinin hakkını savunmak için varız ayaktayız ve Recep Tayip Erdoğan'a asla fırsat verdirmeyiz. Kuru sıkı atmasına palavralarla korku yaymasına biz aldırmayız.

ESFEL-İ SAFİLİNDİR...

Bozkurtun sesini duyan bu zihniyet birden bire asıl yüzüne de ele vermiş ve benim aziz dava arkadaşlarıma hayvan imasında bulunarak alçakça ve rezilce bir ifade kullanmıştır. Bozkurtlarla mı dolaştığımı sormuştur. Kendisinin ise eşref-i mahlukatla dolaştığını söyleyip bizi küçümseyici ve hakaret dolu ifadelerle saldırmıştır. Evet, Recep Tayyip Erdoğan ben bir bozkurt olarak elbette bozkurtlarla dolaşıyorum. Ama senin etrafında eşref-i mahluk olarak gördüklerin aslında esfel-i safilindir; sen onları iyi bilirsin, emir aldıkların ve taşeronluğunu yaptıkların da esfel-i safilindir, Müslümanların katleden eşref-i mahlukata kıyan da yanında hizaya girdiklerindir.

BOZKURTLARI ÇAKALLARLA KARIŞTIRIYORSUN

Sen asıl bozkurtlarımı yanındaki çakallarla mı karıştırıyorsun. Etrafında bulunan insan suretindeki ahlaksızlarla, aziz dava arkadaşlarımı bir tutmaya nasıl cüret edersin. Bozkurtları bilmeyen hakaret eden dava arkadaşlarıma küfür eden Recep Tayyip Erdoğan'a, en büyük dersi büyük Türk milleti verecektir. Varsın ihanetle el birliği etsin, varsın okyanus ötesinden güç ve destek alsın. Varsın tüm menfeat grupları safında toplansın. Varsın dili ve sözcükleri fitne saçsın. Biz Tüm oyunları bozarız, her iftirayı yararız.

Her tehdidi aşarız. Her saldırıyı önleriz. Ben bir bozkurt olarak bozkurtlarımla birlikte yürüyorum. Şartlar ne olursa olsun yürümeye de devam edeceğim. Kendisi de aile fotoğrafında arkasında okyanus ötesini alsın önüne peşmergeyi koysun sağına kandil ve İmralıyı yerleştirsin. Soluna ise ermeni ve Rumları oturtsun. Biz ise aziz milletimizin desteği Bozkurt'un cesareti ve dava arkadaşlarımın fedakarlığı ile yolumuza devam edeceğiz ve inandıklarımızdan dönmeyeceğiz."

YSK KARARLARI

YSK'nın, BDP'li bağımsız milletvekilleri adaylarının vekilliklerini kabul etmemesi üzerine ülkede bir anda terörün baş gösterdiğini belirten Bahçeli, üç günlük zaman zarfında muhatap olunan öfkenin hesabını kimin vereceğini ve YSK'nın neden fikir değişikliğine gittiğini sordu.

YSK'nın zorlandığını iddia eden Bahçeli, bu durumun ise bazı şeylerin zorla yapılabileceği yönünde fikir oluşmasına sebep olduğunu belirterek, "Dört bir koldan PKK meclise sokmaya kimin ne hakkı vardır" diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol