"DERSİM'İN ONURU ONUR ÖYMEN..."

CHP'ye oy veren Tuncelilileri, Almanya'daki hemşehrileri bakın nasıl protesto etti?

15 Haziran 2011 Çarşamba 15:55

 ALMANYA'da yaşayan Tuncelili Celal Yıldız, 12 Haziran milletvekili genel seçiminde Tunceli'de 2 milletvekilliğini CHP'nin kazanmasını protesto etmek için telefonla siyah çelenk siparişi verdi. 

Sarı, kırmızı, yeşil çiçeklerle donattığı siyah çelengin üzerine "Dersim'in onurunu Onur Öymen'e teslim ettiğiniz için sizi alkışlıyorum" diye yazdıran Celal Yıldız, çelengi 1938 yılındaki isyanın lideri Seyit Rıza'nın heykelinin önüne koydurttu.

Tunceli'de 12 Haziran seçimlerinde CHP'nin 2 miletvekili çıkarması ve BDP'nin desteklediği bağımsız aday sanatçı Ferhat Tunç'un seçilmemesine öfkelenen, Almanya'da yaşayan ve Tunceli tarihi üzerine kitaplar yazan Celal Yıldız, CHP'ye oy veren hemşehrilerini tepkisini ilginç bir yöntemle dile getirdi. Almanya'dan Tunceli'deki bir çiçekçiye siyah çelenk siparişi veren Celal Yıldız, sarı, kırmızı, yeşil çiçeklerle donattığı çelengin üzerine, 'Dersim'in onurunu Onur Öymen'e teslim ettiğiniz için sizi alkışlıyorum' diye yazdırdı. Yıldız çelengi, 1938 yılındaki Dersim isyanının lideri idam edilen Seyit Rıza'nın heykelinin önüne koydurttu. 

Seyit Rıza heykelinin yanına bırakılan siyah çelenk ve üzerindeki yazıyı okuyan vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Tunceli Emniyet Müdürlüğüne bağlı güvenlik şube ekipleri de çelengi kameraya kaydetti, ancak çelengin kaldırılması için şu ana kadar herhangi bir girişimde bulunulmadı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol