DAVUTOĞLU, İSYANCILARI SAVUNDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili olarak “Banyas katliamını kim yapmışsa bu saldırının arkasında da onların ayak izleri var. Bu izleri tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 14:23
DAVUTOĞLU, İSYANCILARI SAVUNDU

 Davutoğlu, saldırıyı “provokasyon ve tahrik” kelimeleriyle izah edilebileceğini söyledi. Saldırıyla ilgili ciddi bulgulara ulaşıldığını dile getiren Davutoğlu, spekülatif hareketler üzerine devletin harekete geçemeyeceğini, failleri yakalamak için çaba gösterileceğini belirtti. “Sadece failler değil, ortada bir takım kuklalar olabilir ama o kuklaları tutan elleri tespit edene kadar da devletimiz bu işin takipçisi olur” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 
“Bu eylemin Suriye muhalefetiyle veya mültecilerle hiçbir alakası yoktur. Tamamen Suriye rejimiyle irtibatlı ve Türkiye’de eskiden beri terör faaliyeti yapmaya dönük olarak örgütlenmiş bazı yapılarla ilgilidir. Bunun net olarak bilinmesi gerekir. Bu konunun Suriye muhalefetiyle ya da halkıyla değil ya da bize sığınan mültecilerle hiçbir alakası yoktur. Tamamen rejimle irtibatlı.” Suriye muhaliflerinin lideri Muaz El-Hatip’in ağlayarak kendilerine taziyelerini ilettiği söyleyen Davutoğlu, takip edildiğinde bir sonraki adımın nereye gittiğinin görülebileceğini dile getirdi. Davutolğu, “Banyas’ta ’mezhebi yapılaşmayla ayrışma yapabilir miyim’anlayışına girdi. Banyas, oradaki Sünnileri kaçırmak için etnik kıyım hareketedir. Böyle bir senaryo Türkiye’yi ve Lübnan’ı da mezhep çatışması temelinde bir şeye yöneltmeye dönük eylemlerle birlikte devreye sokulabilir. Şimdi böyle bir senaryo varsa, Türkiye’nin hep birlikte, Sünnisiyle, Nusayrisiyle, Alevisiyle, Hristiyanıyla bir safta durması lazım. Bizde mezhep ya da din temelli ayrışma sadece devlet hukukumuza aykırı değil, milletimizin kültürüne de aykırıdır. Bu oyun oynanmak isteniyor. Banyas katliamını kim yapmışsa dünkü saldırının arkasında da onların ayak izleri var.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2013 14:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol