Darbeci Generalin Abisi Büyükelçi Oldu!

Hollanda ile normalleşme kararının ardından Lahey Büyükelçiliğine 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi Şaban Dişli atandı.

07 Eylül 2018 Cuma 17:10

Eski AKP Genel Başkan yardımcısı olan Şaban Dişli'nin Lahey büyükelçisi olarak atanmasına ilişkin kararı, Dışişleri Bakanlığı şu açıklamayla duyurdu:


"KARŞILIKLI ATANAN BÜYÜKELÇİLER AÇIKLANMIŞTIR"

"Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik olarak mutabık kalındığı üzere karşılıklı atanan Büyükelçiler bugün açıklanmıştır.

 Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Şaban Dişli Lahey Büyükelçimiz olarak atanmıştır.

  Hollanda Dışişleri Bakanının Ekim ayının ilk haftasında ülkemize yapması planlanan resmi ziyaret, ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki müteakip adımı oluşturacaktır.

 Memnuniyet verici bu gelişmelerin, Hollanda’yla 400 yılı aşan köklü ilişkilerimize ve AB üyelik müzakere sürecimize olumlu yansımasını temenni ediyoruz."

[Haber görseli]

[Haber görseli]

İSTİFA ETMİŞTİ

Şaban Dişli, Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden, tabandan gelen rahatsızlık nedeniyle istifa etmişti.

Dişli, istifa dilekçesinde şunları aktarmıştı:

"Ancak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve sayın genel başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol