DANIŞMANLAR DIŞARI DENİNCE...

30 Mayıs 2017 Salı 12:18
DANIŞMANLAR DIŞARI DENİNCE...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Meclis'teki AKP grup toplantısı öncesinde cumhurbaşkanlığı korumaları, milletvekili danışmanlarından salonun dışına çıkmalarını isterken, danışmanlar, bu durumu alkışla protesto etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM'de katılacağı AKP grup toplantısı öncesinde, cumhurbaşkanlığı korumaları ve milletvekili danışmanları arasında tartışma yaşandı. Cumhurbaşkanlığı korumaları, grup toplantısının yapılacağı Meclis'teki Eski Senato Salonu'na arama köpeği geleceğini belirterek, danışmanları dışarı çıkarmak istedi. Milletvekili danışmanları ise bomba arama köpeğine sabah erken saatlerde salonda arama yaptırıldığını savunarak, dışarı çıkmayı reddetti.

DANIŞMANLAR, SALONDAN ÇIKMADI

Bunun üzerine bir koruma, kürsüye çıkarak, "Sayın vekillerimiz, yeni ve eski vekillerimiz olmak üzere bütün danışman ve koruma arkadaşlarda lütfen rica ediyoruz. Kısa süreli bir boşaltmanız gerekiyor" dedi. Danışmanlar, bu durumu alkışla protesto etti ve salondan dışarı çıkmadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, genel başkan olmasının ardından ilk kez konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

Manisa'da yaşanan depremden dolayı, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Dün vefat eden gönül insanı Ahmet Er'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Hem rahatsızlığından dolayı kendisine şifa temennisinde bulunurken kısa da olsa hoş bir sohbetimiz olmuştu.

Türkiye terör örgütleri ile yürüttüğü mücadelesinde çok önemli mesafeler katettiği bir dönemden geçiyor. Son 2 ayda 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz maalesef 43 de şehit vermiştir. Terör örgütünün geçmişte girilmemiş inlerine girip teröristlere dağları dar eden güvenlik güçlerimize şahsım, milletin adına şükranlarımı sunuyorum.

"1044 GÜN SONRA YENİDEN..."

1044 gün sonra bir kez daha bu salonda sizlerle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Anayasa değişikliğinin 25 milyon 157 bin gibi demokrasi tarihimizin rekoru olan evet sayısı ile kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı olarak konuşma yapmak üzere Meclis'e geldi. Erdoğan'ı Meclis girişinde TBMM Başkanı Hüseyin Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve partililer karşıladı. Meclis'e Genel Başkan sıfatıyla gelmesi nedeniyle Erdoğan için askeri karşılama töreni düzenlenmedi. TBMM Başkanı Kahraman'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından konuşmasını yapmak üzere AKP Grup Salonu'na geldi. Grup toplantısında ilk kez beş grup başkanvekili divanda yer aldı. Grup toplantılarında normaldebir grup başkanvekili oturumu yönetir, grup yönetim kurulu üyeleri de yanında oturuyordu.

"GRUP SİZİ ÖZLEDİ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Grup sizi özledi Cumhurbaşkanım" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"16 Nisan'da anayasayı milletimizin onayıyla değiştirdik. Değişikliklerden en önemlisi seçilen cumhurbaşkanının partisiyle bağının kesilmesinin ortadan kaldırılmasına yönelik maddedir. Bugün bu maddenin gereği yerine getiriliyor. Yeni dönem atılım dönemi, reform dönemi, ilk günkü heyecanla Türkiye'nin gelecek hedeflerine koşar adımlarla gitme dönemidir. Yeni dönemin ülke ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artık Türkiye'de hiçkimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek. Vesayetçilerin bundan sonra işlerinin çok zor olduğunu bu millet gösterdi. O gece yaptığınız çağrı akın akın Anadolu'nun bütün köşesine yayıldı. Ülkeye sahip çıktı, geleceğe sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı. Böyle bir milletin karşısında şapka alıp gidilmez, şapka çıkarılır."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol