DAHA ÖNCE GÖKLERE ÇIKARIYORLARDI ŞİMDİ İSE...

AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki tartışmalar giderek büyürken Gülen cemaatiyle ilgili olay yaratacak yeni iddialar ortaya atıldı.

16 Ocak 2014 Perşembe 13:08
DAHA ÖNCE GÖKLERE ÇIKARIYORLARDI ŞİMDİ İSE...

 AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki tartışmalar giderek büyürken bugün Sabah ve Takvim gazetelerinin manşetleri dikkat çekti. Manşetlerde Gülen cemaatiyle ilgili şoke eden iddialar ortaya atıldı. Sabah gazetesi "Gülen cemaatinin 8 kollu ahtapotu" diyerek cemaatin elinde olduğunu ileri sürdüğü kurumları açıkladı. Takvim gazetesi ise "Altın nesil" derken Türkiye'de altın madeni işleten Akın İpek'e de önerilen Uganda'daki rafinerinin altın rafinerisi olabileceğini araştırırken Gülen okullarının altın madenleriyle olan ilişkisine dikkatleri çekti.

İŞTE O HABERLER

Sabah gazetesinin tartışılacak haberi şöyle:

Emniyet ve yargının başlattığı 'dostmodern darbe' Pensilvanya'nın kollarının nereye kadar uzandığını ortaya çıkardı. Açığı bulunan işadamlarını yargıyla tehdit eden, soruşturma dosyalarını kapatan, sponsorluğa zorlayan, yakın şirketlere kolay finansman sağlayan organizasyon, kendini deşifre etmeye de başladı.

İŞ DÜNYASI

İşadamı dernekleri
Konfederasyonlar
Sempati duyan gruplar
Çıkar işbirliği yapan sanayiciler

Cemaate yakın işadamları 1993'te İş Hayatı Dayanışma Derneği ile Hür Sanayici ve İşadamları Derneği şemsiyesi altında örgütlendi. Bu dernekler daha sonra kısa adı TUSKON olan Türkiye Sanayicileri Konfederasyonu kurdu.. TUSKON şu anda yedi üye federasyon, 211 üye işadamı derneği ve Türkiye'nin her yerinden 55 bin girişimciyi temsil ediyor. Bu isimler dışında Koç Grubu, Ali Sabancı, Turgay Ciner, Mehmet Nazif Günal gibi isimlerin de Cemaat ile bağlantıları olduğu dinlemeye takıldı.

POLİS

Şube müdürü
Emniyet amiri
Memur

Şube müdürü ve emniyet amiri gibi yapının Emniyet'teki rütbeli elemanları aldıkları görev üzerine gizli dinleme ve takip yapıyor. Toplanan bilgiler cemaatin yargı koluna aktarılıyor.

YARGI

HSYK
Özel Yetkili Mahkemeler
Danıştay
Yargıtay

Emniyetten elde edilen bilgiler ahtapotun savcı koluna aktarılıyor. Deliller incelenmeden hakkında kesin suç olmasa dahi kişiler sorguya alınıp tutuklanıyor. Soruşturmaya konu dosyalar sanık avukatlarından dahi gizlenip medyaya servis ediliyor.

MEDYA

TV
Gazete
Dergi

Savcıların dosyaları masumiyet karinesi aykırı olarak cemaatin ve yakın işadamlarının TV ve gazetelerinde suçlu ilan ediliyor. Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen 25 radyo var. Samanyolu TV, Feza Gazetecilik adına yayımlanan Zaman Gazetesi, Aksiyon ve Sızıntı Dergileri de cemaatin yayın organları. İşadamı Akın İpek'in Kanaltürk, Bugün TV ve Bugün Gazetesi de paralel yayın yapıyor.

EĞİTİM

Dershane
Üniversite
Özel okul
Öğrenci yurdu

Türkiye'de ve yurtdışında binlerce eğitim kurumu bulunan cemaat yapılanmasının yeni müridleri bu kurumlarda yetiştiriliyor. Türkiye genelinde 200'den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdunun yanı sıra Türk Cumhuriyetleri'nden Kanada'ya, Nijerya'dan Singapur'a uzanan 54 ülkede toplam 250 özel okul, bu ülkelerde 21 öğrenci yurdu, 6 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var. Cemaate bağlı bu eğitim kurumlarında 7 binden fazla öğretmen, 500-1500 dolar karşılığı görev yapıyor.

LOBİLER

Kamu kurumları
Cemiyet lobi kurumları
İş dünyası örgütleri
Sivil toplum kuruluşları

Cemaat eğitimle girdiği ve etkin olduğu ABD ve Avrupa'daki iş örgütleriyle ve STK'larla da ilişkiler yürütüyor. Bu grupların içinde neoconlar ve Yahudi lobisi de bulunuyor.

KURUMLAR

Maliye Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
BDDK
TİB
MİT
TMSF
EPDK
YÖK
SSM
BİST

Ahtapotun en güçlü kolları devlet ve özerk kurumlarda. Burada kilit konumlara yerleştirilen bürokratlar aracılığıyla incelemeler ve raporlar hazırlanıyor.

FİNANS

Bankacılık
Finans kurumları
Sigorta şirketleri

50 milyar dolara ulaşan büyüklüğü olduğu söylenen cemaatin mal varlıklarının büyük bölümü kayıt dışı. Cemaat, Bank Asya, Samanyolu TV, FEM Dershaneleri, Zaman gazetesi dahil 56'sı büyük kuruluş olmak üzere 500 şirket tarafından destekleniyor.


Fethullah Gülen yıllarca altın nesilden bahsetti. Dünyadaki altınların yüzde 95'inin üretildiği 50 ülkenin 48'inde ise okul kurmayı ihmal etmedi. Ardından da bu ülkelerdeki milyarlarca liralık rafinerileri iş adamlarına pazarlamaya başladı...

TAKVİM: ALTIN NESİL
Takvim gazetesi de  Türkiye'de altın madeni işleten Akın İpek'e de önerilen Uganda'daki rafinerinin altın rafinerisi olabileceğini araştırırken Gülen okullarının altın madenleriyle olan ilişkisine dikkatleri çekti.

İşte o haber:

Devlet içinde paralel yapı kurmakla itham edilen cemaatin lideri Fethullah Gülen'in internete düşen telefon tape'leri gündeme oturdu. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde lüks bir malikanede yaşayan Gülen'in, bir CEO edasıyla uluslararası çapta milyar dolarlık işleri paylaştırması herkesi şoka uğrattı.

O ANANASLARIN SIRRI
Telefon kayıtlarında Uganda'dan gelip Koç ailesi gibi ünlü isimlere giden ananasların peşine düşen TAKVİM ilginç ayrıntılara ulaştı. Mustafa Koç tarafından teşekkür mektubu yazılan ananasların altın olduğu iddia edilirken kayıtlardaki bir diğer ayrıntı ise Uganda ve cemaat ilişkisinin boyutlarını farklı noktalara taşıdı. Kayıtlarda cemaat abilerinden biri Fethullah Gülen'e, Uganda Devlet Başkanı'nın bir rafineriyi kendilerinden birinin işletmesini istediğini belirtiyor. Gülen ise kendi sözlerinin geçeceği birinin bu işe yatırım yapması gerektiği talimatını veriyor.

ALTINCI AKIN İPEK'E TEKLİF
Bir sonraki görüşmede ise cemaat abisi "Fatih Baltacı Bey o ortağı olan iki ayrı ülkedekilerle görüştü. İlgilenmiyorlar. Akın İpek Bey'e söyledim. O da ilgilenmiyor. Bu ayın 8'inde de müracaat etmek için son tarihi. Onlara bildirelim mi bunu Koç'a. Başka bir alternatif gelmedi aklımıza" diye konuşuyor. Gülen de "Evet olabilir" diyerek rafinerinin Mustafa Koç'a verileceğini onaylıyor. TAKVİM, Türkiye'de altın madeni işleten Akın İpek'e de önerilen Uganda'daki rafinerinin altın rafinerisi olabileceğini araştırırken Gülen okullarının altın madenleriyle olan ilişkisi dikkatleri çekti. Geçen yıl dünyada altın üretimi yapan 66 ülkede toplam 2 bin 700 ton altın çıkarıldı. Bunun yüzde 95'e yakını ise listedeki ilk 50 ülkede üretildi.

GOLDEN GENERATION VAKFI
Uganda, Laos, Burundi, Papua Yeni Gine, Mali gibi mali durumda iyi olmayanlar olduğu gibi ABD ve Çin gibi de bir çok memleketin bulunduğu ilk 50 listesinde, 48 ülkede Gülen okulların ve kurumlarının faaliyette bulunduğu ortaya çıktı. Gülen hareketinin "Türk Okulu" adı altında örgütlendiği 130 ülkeden çoğu altın zengini çıkarken diğer okulların ise mücevherat ve altın trafiğinin geçtiği ülkelere yayılması dikkat çekti. Bu durum her fırsatta 'altın bir nesil' yetiştirdiklerini belirten ve ABD'deki en büyük vakıflarının adı da "Golden Generation" (Altın Nesil) olan Gülen hareketinin altın aşkının nereden geldiği sorularını da akıllara getirdi.

ALTIN ÜRETİCİSİ ÜLKELER
Çin
Avustralya
ABD
Rusya-Kapatıldı
Güney Afrika
Peru
Kanada
Endonezya
Gana
Meksika
P. Yeni Gine
Brezilya
Şili
Özbekistan
Mali
Arjantin
Tanzanya
Filipinler
Moğolistan
Gine
Kolombiya
Venezuela
Uganda
Zimbabwe
Kırgızistan
Surinam (YOK)
Yeni Zelanda
Bolivya (YOK)
Kazakistan
Japonya
İsveç
Türkiye
Laos
Hindistan
S. Arabistan
Burkina Faso
Botswana
Burundi
Fas
Tayland
Tacikistan
Etiyopya
Bulgaristan
Fildişi Sahili
Romanya
Polonya
Gürcistan
lMalezya
Sudan
Nijer

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.01.2014 13:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol