DAĞDAKİLER ONUN ÇOCUKLARIYMIŞ!

Mardin'de konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurahim Akdağ, "Allah’ın izniyle dağdaki çocuklarımız aramıza katılacak" dedi.

15 Eylül 2013 Pazar 17:32
DAĞDAKİLER ONUN ÇOCUKLARIYMIŞ!

  Mardin'in Kızıltepe İlçesi’nde Dündar ve Ertopal aileleri arasındaki husumetin sonlandırıldığı barış yemeğinde konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurahim Akdağ, "Allah’ın izniyle dağdaki çocuklarımız aramıza katılacak" dedi.

Kızıltepe İlçesi’nde 5 ay önce 1 kişinin ölümü nedeniyle Dündar ve Ertopal aileleri arasında başlayan husumet, Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve bölgenin ileri gelenlerinin araya girmesi ile barışla sonuçlandı. İki ailenin barışması nedeniyle verilen barış yemeğine, AK Parti Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Pekin Şahkulubey, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Aileler adına Sait Ertopal ve Şemsettin Dündar’ın tokalaşarak barıştığı yemekte konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurahim Akdağ, "Daha ne zamana kadar bu acı, bu kin, bu hiddet. Bize yakışıyor mu ey aziz insanlar. Şu şiddeti elimizin tersiyle itmeye hazırmıyız. Gün bu gündür yarın çok geç olabilir. Artık şiddette son verelim" dedi.

AK Parti’li Akdağ, Ankara’da, "Bu memlekette kan dursun diye bir zehir fincan olsa içerim" diyen bir Başbakan olduğunu söyleyerek, "Huzurunuzu mutluluğunuzu kendine gaye edinmiş dert etmiş bir Başbakan var. Gayemiz büyük, nihayi hedef Allah rızası böyle bir mutlu kervan yolunda Allah’ın izniyle dağdaki çocuklarımız aramıza katılacak. Rabbimizin izni ile kırık kalpleri onaracağız. Sevgiyi kardeşliği huzuru birlikte çoğalacağız. Bu barışa destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz ise iki aile arasında sağlanan barış havasının tüm Mardin ve bölgeye hakim olmasını istediklerini belirterek, "Çabalarımız bu yönde yaşanan sürece gösterilen özverili çalışmalarla Mardin’de ilçelerde köylerde hemşerilerimizin güler yüzünü gördük. Barışa memnuniyetini gördük. Bu barışın ilelebet kaim olmasını sürekli olmasını daim olmasını yürekten arzu ediyoruz. Ama, bunun için çaba lazım barış olmayan bir ülke çok uzağımızda değil. Acıyı birlikte yaşıyoruz. Hemen hattın altında 15 kilometre ötede yaşanan ızdırapları hep birlikte görüyoruz. Televizyon ekranlarında yaşıyoruz. Mardin’deki Suriyeli, vatandaşların yaşadıklarını görüyoruz. Barışın kıymetini bilelim. Hep birlikte Mardin ilimizi bir barış havası yapma hususunda hayretlerimizi lütfen esirgemeyelim. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DHA





Son Güncelleme: 15.09.2013 17:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol