'CUMHURİYET ADINA MİLLET TACİZ EDİLDİ'

Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'inci kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda, "Cumhuriyet adına millet tariz ve hatta taciz edildi" dedi.

28 Ekim 2015 Çarşamba 23:43
'CUMHURİYET ADINA MİLLET TACİZ EDİLDİ'

 Tayyip Erdoğan, geçmişte Cumhuriyet adına milletin tariz ve hatta taciz edildiğini, kılık-kıyafetiyle, diliyle, inancıyla, kültürüyle ve müziğiyle tanımladıkları bir ‘makbul vatandaş’ modelinin dışında yok sayılıp ‘cumhur’ olarak kabul edilmediğini, vurgulayarak "Biz, insanımızı istiskal eden bu tür dayatmalara son verdik" dedi.

 
"CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ YEPYENİ BİR ANLAYIŞLA KUTLANACAK"
 
Yarınki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde milletin bin yıllık değerlerini, kazanımlarını sembolize eden gösterilerle, yepyeni bir anlayışın ortaya konacağını açıklayan Tayyip Erdoğan, 1940'lı yılların Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına değinerek, o kutlamaları "Bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir" dedi.
 
Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu açıklamaları yaparak sürdürdü: 

"Geçmişte Cumhurbaşkanlığı makamı tek bir kimliğin, tek bir anlayışın, tek bir hayat biçiminin hâkim olduğu, kapısından sadece bu formata sahip kişilerin girebildiği bir yer olmuştur."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.10.2015 23:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol