'CUMHURBAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e ilişkin önceki gün yaptığı açıklamalara İlhan Cihaner'den yanıt geldi.

20 Şubat 2017 Pazartesi 15:27
'CUMHURBAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in eşiyle ve eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e ilişkin sözlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası Başkanı olarak atamak istediğini söyleyen Erdoğan "O zamanki Cumhurbaşkanı buna karşı çıktı. Sebebini sorduğumda ise sadece 'olmaz' dedi. Ben tekrar sebebini öğrenmek için 'neden' diye sordum. Açıklama yapmadı. Ben de ona 'Eğer eşinin başörtülü olduğunu düşünüyorsanız değil. Hatta Amerikalı' dedim. Ama atamadı. Eninde sonunda Cumhurbaşkanı arasında bir çatışma kaçınılmazdır. Herkes yetki ve güç sahibi olduğunda orada işler yürümez" ifadelerini kullandı.

"ACZİYETİN İFADESİ"

Erdoğan'ın bu açıklamalarına yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, "Erdoğan, Sezer'in Mehmet Şimşek'i eşini başörtülü sandığı için atamadığını söylüyor. Oysa Sezer, eşi başörtülü Durmuş Yılmaz'ı atamıştı. Sezer'in Mehmet Şimşek'i başkan yardımcısı olarak atamamasının sebebi de, yardımcılarını yeni atanacak başkanın belirlemesi düşüncesiydi. Bu kadar açık yalan ve başörtüsü sömürüsü acziyetin işareti olsa gerek" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gülten gürtürk 2017-02-20 20:07:51

örtüyü bayrak yaptılar deyince kızıyorlariiiii hele yalan...bilmiyorum deseydi bu gün bu konu hatırlanmaz d bileı ama...dini duygular nasıl sömürülüyor