Çok Sert Mansur Yavaş Açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

23 Aralık 2019 Pazartesi 12:20

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığının ilk altı ayını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiriyor.

İmamoğlu, konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. 

İmamoğlu'nun şunları söyledi:

Bir konuya değinmek istiyorum. CHP'li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu. Bu saldırı ne yazık ki Ankara'da bir gelenek haline gelmiş. Bu baskıyla birlikte politikaların engellenmesine yönelik bir gelenek ortaya konmuş. Kaygıyla izlediğimiz bir süreç. Mansur Yavaş'a karşı sürdürülen iftira ve soruşturma sürecini buradan kınıyorum. Bu kampanyaların sonuçsuz kalacağına olan inancım tamdır. Mansur Yavaş'ın her zaman yanında olduğumuzu ve kendisini desteklediğimizi buradan ifade ederim. Urla Belediye Başkanımız'ın tutuklanması ve yerine  kayyum atanmasını da protesto ediyorum.

"GEREĞİNİ YAPIN DEDİM..."

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Sinan Aygün’ün Mansur Yavaş’la ilgili rüşvet iddialarıyla ilgili olarak “Böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Yavaş da yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmiştir. Biz de kendisine onu söyledik: Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın. Gereği de yapılıyor” açıklamasını yaptı. 

Yavaş’a ‘Gereğini yapın’ dedim: (Sinan Aygün’ün Mansur Yavaş ile ilgili rüşvet iddiası üzerine) Olayı doğal olarak öğrenmek istedim. Mansur Yavaş’la da görüştüm. Olayı aktardı bana. Binanın yapılması ile ilgili yargı süreci anlatıldı. Kendisi zaten yapısı, düşüncesi gereği haksızlıklara karşı çıkan, ranta karşı çıkan bir isim. Dolayısıyla böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Yavaş da yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmiştir. Biz de kendisine onu söyledik: Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın. Gereği de yapılıyor.

Yargı kararı uygulanacak: İşin özü belli rantlar var, büyük rantlar var, büyük paralar dönüyor. Bu konuda zaten büyükşehir belediyesinin medyaya yaptığı açıklamalar var. Mansur Bey ayrıca bir televizyon programına da katıldı ortada gerekli açıklamaları yaptı. Sonuç şu: Gerçekten de haksız olarak rant elde edenlere karşı belediye başkanının mücadele etmesi lazım. Belediye başkanının görevi zaten bu. Başka ne olabilir? Mansur Bey de bu mücadeleyi sürdürüyor. Zaten Mansur Bey yargı kararlarını uygulamak zorunda. Başka bir lüksü var mı? Hangi bürokrat ya da hangi seçilmiş belediye başkanı ‘Ben yargı kararlarını uygulamayacağım’ der. Uygulayacaktır. Hele bir de siyasal iktidarın bu kadar baskısı varsa yargı kararların elbette doğal olarak uygulanacaktır. Mansur Bey’in yaptığı da yargı kararlarını uygulamak, hukukun gereğini yerine getirmek.

Yargı ne öngörürse yapılacak: (Aygün ile görüşmesin sorulması üzerine) Sinan Bey geldi bana ve anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu?’ diye konuştum. Anlattı Mansur Bey olayları biz de hukukun gereği neyse onu yapın dedik. Başka söyleyeceğimiz bir şey yok. (Konuşmanın sorulması üzerine) O ayrıntılara çok fazla girmek istemiyorum ama bir haksızlığa uğradığını ifade etti. Ben de belediye başkanına ‘Var mı bir haksızlık nedir?’ dedim. O da bütün ayrıntıları anlattı. Hatta Melih Bey zamanın da büyükşehirin avukatlığını yapan birisinin mahkeme kararlarını aldığı halde büyükşehir belediye başkanlığına getirip tebliğ etmemesi, bu arada inşaatın bitmesini beklemesi gibi bir sürü süreç var. Sonuçta şuna vardık: Yargı neyi öngörüyorsa gereğini yapın.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2019 12:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol