'Çok Pişman Olacaksınız'

Abdullah Gül’ün Gezi parkı eylemleri ile ilgili, “Gezi Parkı eyleminden demokrasimizin ulaştığı noktayı ortaya koyması açısından gurur duydum” açıklamasına AKP’den sert tepki gelmeye devam ediyor.

14 Mart 2020 Cumartesi 09:03

AKP’den Abdullah Gül’ün Gezi Direnişi’ne ilişkin açıklamalarına tepki gelmeye devam ediyor. Mustafa Varank havuz medyasına verdiği bir röportajda Abdullah Gül’e ve Babacan ve Davutoğlu’nun kurduğu yeni partilere ateş püskürdü. AKP içerisindeki psikolojik kırılganlığı  anlatması bakımından önem arz eden röportajda Davutoğlu ve Babacan için ‘kendilerine verilen görevden alındıkları için nefislerine yenildiler’ ifadesini kullandı.

Varank, ‘Gezi Direnişi sırasında başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında medyaya yansımayan  bir diyaloğu da anlattı.

Bakan Varank,  Gül’ü AKP seçmenine şikayet ettiği o röportajda şu ifadeleri kullandı:

Gezi Direnişi eylemcilerinin Taksim meydanına alınmadığı süreçte CHP’nin bulunduğu miting talebi için Erdoğan’ı arayan Gül’ün, “Ben rica ediyorum, lütfen müsaade edin, CHP meydana girsin, sonra zaten kendileri oradan ayrılacaklar” dediğini söyleyen Varank, Erdoğan’ın, “Abdullah Bey siz bunları tanımazsınız, bu işleri çok iyi bilmezsiniz, eğer bunlar bu meydana girerlerse bu meydandan bir daha asla çıkmazlar. Madem ısrar ediyorsunuz buna müsaade edeceğim ama çok pişman olacaksınız” yanıtını verdiğini kaydetti.

İznin verilmesiyle yaşananları Bakan Varank şöyle anlattı:
Abdullah Gül’ün Gezi parkı eylemleri ile ilgili, “Gezi Parkı eyleminden demokrasimizin ulaştığı noktayı ortaya koyması açısından gurur duydum” açıklamasına sert bir dille tepki gösteren Varank, “Sayın Cumhurbaşkanımızı Abdullah Gül aradı ve dedi ki; ben rica ediyorum, lütfen müsaade edin, CHP meydana girsin, sonra zaten kendileri oradan ayrılacaklar’. CHP o meydana girdi… Şimdi kendime soruyorum ‘Acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?” dedi.

Bakan Varank, “Gezi hadislerini kahramanlıkla tanımlayanlar var. Bunlardan gurur duyanlar var” sözleriyle Gül’e işaret ederek şunları kaydetti:

Erdoğan, “Meydana girerlerse çıkmazlar” demiş
“Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki; ‘asla biz bu meydanı bu göstericilere açamayız, bu meydana girerlerse bir daha asla çıkmazlar’.

Bakan Varank sözlerini şöyle sürdürdü:

“Acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?’ diye kendime soruyorum”
Dolayısı ile Abdullah Bey’in gurur duyduğu hadiselerin aslında müsebbibi biraz da kendisidir. Çünkü kendisinin ısrarı ile CHP o meydana girdi ve o meydan 2 ay boyunca işgal edildi. Ben şimdi o zamanları düşündüğümde ‘acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?’ diye kendi kendime soruyorum.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.03.2020 09:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol