'ÇİZİKTEN KORKMUYORUM'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye katılan Mehmet Bekaroğlu, CHP delegesinden çizik yemekten korkmadığını söyledi.

04 Eylül 2014 Perşembe 11:33
'ÇİZİKTEN KORKMUYORUM'

 Eski FP Rize Milletvekili, “Müslüman sol” hareketi girişimcilerinden Mehmet Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’ye katıldı. Kurultayda Parti Meclisi’ne gir” davetini kabul ederek CHP’ye katılmaya karar verdi. Bekaroğlu, yarınki olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi (PM) listesinde yer alacak.

Cumhuriyet'in haberine göre, davetle ilgili düşünme sürecinde CHP’lilerden büyük ilgi gördüğünü, kurultayda “çizilme” kaygısı yaşamadığını belirten Bekaroğlu, CHP’ye katılım nedeni için, “AKP izlediği siyasetle Türkiye’yi kutuplaştırdı. Halk bölündü. Şimdi CHP’nin bu gidişe dur diyecek siyasetine katkıda bulunacağım” dedi. CHP MYK Bekaroğlu’nun üyelik başvurusunu onaylayarak kabul etti.

Bekaroğlu, CHP’ye katılıp PM’ye girmesi davetini aldığı geçen haftadan bu yana, “kendi yakın çevresinde ve iç dünyasında yaptığı uzun değerlendirmelerden sonra aldığı” kararı açıkladı. Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun davetine ‘evet’ diyerek, CHP’ye katılıp, yarınki kurultayda da Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde de yer alma kararı aldığını söyledi. Bunun kendisi açısından ‘çok zor’ bir karar olduğunu, ancak Türkiye’nin geldiği nokta, iktidarın izlediği politikalar ve halkın ihtiyacı olan siyasetler nedeniyle ‘bir görev’ bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Bekaroğlu, “Bütün bunları bir araya getirdiğimde sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde ortaya koyduğum düşünceler ve onun da ortaya koyduğu yaklaşımları çerçevesinde CHP’de yer almaya karar verdim” dedi.

Bekaroğlu, CHP’nin davetini kabul edişinin gerekçelerini de, “Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. İktidarın kutuplaştırıcı siyaseti nedeniyle ülke bölünüyor, halk bölünüyor. Ben bu kutuplaştırıcı siyasetin devam etmesi halinde daha büyük ve tehlikeli çatışmalardan endişe ediyorum. CHP bu kutuplaştırıcı kimlik siyasetini ortadan kaldıracak halktan yana politikalar uyguladığı takdirde bu tehlikeli gidiş önlenebilir diye düşünüyorum. CHP’de buna katkı yapmak istiyorum” diye ifade etti.

Bekaroğlu, kurultayda delegenin, kendisini çizeceğine ilişkin yorumlarla ilgili olarak da, “CHP delegeleri özgürce kendi kararını verecektir. Ayrıca beni sayın Kılıçdaroğlu davet ediyor. Ama kararı verecek olan CHP delegesidir. Ben CHP delegesinin de benim hakkımda ne düşündüğünü merak ediyorum. Çünkü onun benim hakkımda vereceği karar da CHP’ye katkım açısından önemli olacak. Çizilirim diye bir kaygım yok. Çünkü ben artık siyasette kişisel beklentiler içinde değilim” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.09.2014 11:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol