ÇİLLER'İN PRENSİ MHP ADAYI...

Kapı kırılarak Emniyet Genel Müdürü yapılan Kemal Çelik, MHP'nin Antalya Büuyükşehir Belediye Başkan adayı...

27 Eylül 2013 Cuma 10:07
ÇİLLER'İN PRENSİ MHP ADAYI...

  Refahyol döneminde yaşanan Susurluk skandalının ardından ''Kapı kırılarak'' Emniyet Genel Müdürü yapılan eski Vali Kemal Çelik, MHP'nin Antalya Büuyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. MHP Genel Merkez yönetimi de halen partinin MYK üyesi olan Çelik'in adaylığını kesinleştirdi. 

3 Kasım 1996'daki Susurluk kazasının ardından İçişleri Bakanı Mehmet Ağar istifa etmiş ve yerine DYP'den Meral Akşener getirilmişti. Akşener Emniyet Genel Müdürü Alaattin Yüksel'i  ''Bakanlık oluru” ile Çankırı Valiliğine atadı.  Yerine de Hakkari Valisi Kemal Çelik'i ''Vekaleten'' getirdi.

Ancak Yüksel, “Kararnameyle geldim kararnameyle giderim'' diyerek bu görevi kabul etmedi ve rest çekti.  Başbakan yardımcısı Tansu Çiller ve bakan Akşener, Çelik'e sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Demirel ise, Yüksel'in tarafından yer alınca Kemal Çelik yeni görevine başlayamadı.

KAPI KIRILDI
Akşener, 4 Nisan 1997 gecesi 03.30'da, yeni Genel Müdür Çelik ile İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ve polisleri yanına alıp Emniyete gitti. Yüksel'in kilitli olan makam odasının kapısı kırıldı. Çelik gece yarısı operasyonu ile makama oturdu. Yüksel yargıya başvurdu. Danıştay, iki kez göreve iade ettti ancak sonunda Balıkesir Valiliğine atandı.

Bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Çelik daha sonra DYP'den Antalya milletvekili oldu. Ardından MHP'ye geçti. Çelik için Emniyet ''Kapının kırılması'' talimatını veren eski DYP'li bakan Meral Akşener de halen MHP milletvekili ve TBMM Başkanvekili... Yüksel ise halen Ankara Valiliği görevini sürdürüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.09.2013 10:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol