ÇİFTETELLİ KUTLAMA...

Yalova’da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden 6 oy farkla Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman, zaferini CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve binlerce partili ile birlikte kutladı.

03 Nisan 2014 Perşembe 11:30
ÇİFTETELLİ KUTLAMA...

 YALOVA’da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden 6 oy farkla Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman, zaferini CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve binlerce partili ile birlikte yürüyüş yaparak kutladı. CHP ile yönetilen bir belediyenin hükümetten yardımı az aldığı yönündeki söylentileri eleştiren İnce, "Yalova Belediyesi’nin hakkını yiyen bir bakanı kafaya takayım, Türkiye’nin en meşhur bakanı yaparım onu" dedi. İnce, yürüyüş esnasında ise seçimi kazanmalarını çiftetelli oynayarak kutladı.

Tartışmalı bir seçimden sonra Yalova Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vefa Salman, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve diğer partililerle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Atatürk Anıtı önünde partililere hitaben konuşma yapan Muharrem İnce, “Siz Pazar günü bir seçim kazanmadınız. Siz pazar günü bir tarih yazdınız. Pazar günü Türkiye’de bunun adı bir seçim kazanmak değil bunun adı kutsal ittifaklara karşı, bunun adı karalamalara karşı, bunun adı imkansızlıklara karşı direnme gücünün başarabilme azmidir. İmkansız denilebileni yapmaktır. Zaten siyaset başkalarının düşünmediğini hayal edip, onu gerçekleştirmektir. Biz Atatürk’ün kentinde bu zaferi sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleriyle yapmadık. Pek çok yurttaşımız bize destek oldu. Bize inandı, belediye başkanımıza inandı, partimize, yöneticilerimize inandı. Bize destek veren sağcı-solcu, ülkücü-ulusalcı, kim varsa, başörtülü-başörtüsüz, Alevi-Sünni, Yalova’da yaşayıp, Yalova’da seçmen olup da Yalova’nın yönetiminden memnun olmayan bütün yurttaşlarımız ayrımsız, hepsine sonsuz teşekkürler” dedi.

RAKİBİZ AMA DÜŞMAN DEĞİLİZ
Rakiplerine tavsiyelerde de bulunan Muharrem İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; siz de bu kentin insanlarısınız. Yabancımız değilsiniz. Rakibiz ama düşman değiliz. Uzatmayın, 3-0, 4-0 olmasın. Gelin benim bir talebim yok, birkaç gün sonra göreve başladığında belediye başkanımızı tebrik edin. Yakışan budur. İsterseniz siyasi tarihimize bakarsanız, çok farklı örnekleri var. Bugün sandıkta meydanlarda alınamayan seçimleri, masa başında almak isteyenler var. Onu alamadıklarında seçimleri iptal ettirip, yenileyenler var, ama yenileyenlerin başına neler geldiğini bütün dünya biliyor." Adaylık süreçlerinde partideki sıkıntılara değinen İnce, yarından itibaren bu kişilerin partiye gelmesini istedi.

BİZ O UZUN ADAMDAN FARKLIYIZ 
CHP’ye oy vermemiş yurttaşlara da seslenen İnce, “Bize oy vermemiş yurttaşlarımıza sesleniyorum; Sakın ha alınganlık yapmayın. Bu bir demokrasidir. Biz o Uzun Adam’dan farklıyız. Senden benden diye ayırmayız. Hepsi bizim. Yalova’da yaşayan herkes bizim kardeşimiz. Asla böyle bir şey yok” dedi. 

Üsküdar ve Ankara’da çekişmeler olduğunu hatırlatan İnce, 1,5 saatlik uykusunun olduğunu söyleyerek içinin uyumaya el vermediğini belirterek şöyle dedi: "Şimdi Üsküdar sandık kuruluna gideceğim. Herhalde bu gece sabahlarım. Bakalım Ankara’da da işler bitmezse Ankara’ya geçeceğim. Oraya gidip ‘Var mı yapabileceğim?’ diyerek yardımcı olmak lazım. Bir yurttaş, bir milletvekili olarak görevimizi yapmamız lazım." "Ben bugünden itibaren belediye başkanınızla aranızdan çekileceğim” diyen Muharrem İnce, "Benim Türkiye’de yapılacak işlerim var. Ben arkadaşıma kefilim. O çok güzel işler yapacaktır. Benim ona yardımcı olacağım konu bakanlıklarda takip etmesi gerekenler varsa Ankara’da belediyenin eli ayağı olacağız. Yalova’nın eli ayağı olacağız. Şöyle diyorlarmış; ‘İşte muhalefet partisinden belediye başkanı seçmişiz.’ Evet. Sonra ne olacakmış? Hükümetten yardım az alınırmış. Bakın ben bir konuyu açayım. Bir kere burada Muharrem İnce var. O alır siz merak etmeyin. Yalova Belediyesi’nin hakkını yiyen bir bakanı kafaya takayım, Türkiye’nin en meşhur bakanı yaparım onu. Hiç kimseden fazla bir şey istemiyoruz. Hakkımız neyse onu verecek. Vermiyorsa almasını bilirim ben, verecek. İki, hemen karşınızda gerdanlık gibi büyük Yalova’nın 3 katı 5 katı belediyelerimiz duruyor. Kartal, Maltepe, Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş duruyor. Sakın ha böyle bir kompleksiniz olmasın. Başınız dik, onurlu, gururlu, Atatürk’ün kentine, benim kentim dediği yere yakışır bir belediye başkanı seçtik” diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman da partililere seslendi. Salman, “Beraberce inandık, beraberce çalıştık, beraberce kazandık. Hepiniz bu anlamda hakkınızı bana helal edin. Sezar’ın hakkını önce Sezar’a teslim etmek lazım. Benim böyle bir özelliğim var. Seçimi ben sandıkta kazandıysam masa başında da Muharrem İnce kazanmıştır. Şundan her zaman emin olun. Bana her zaman nasıl Muharrem İnce kefil olduysa, her biriniz ayrı ayrı kefil olabilirsiniz, her zaman her yerden bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiçbir kararın altına asla ve asla imza atmayacağım” dedi.

ÇİFTETELLİ OYNADI
Yapılan konuşmaların ardından Muharrem İnce, Vefa Salman, meclis üyeleri ve binlerce partili ile birlikte Yalova sokak ve caddelerinde yürüyüş gerçekleştirdi. İnce, yürüyüş esnasında davul ve zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.

ÜSKÜDAR ADAYINA DESTEK
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Hilmi Türkmen'in kazandığı Üsküdar'a destek vermek amacıyla Üsküdar CHP ilçe binasına geldi. Yalova'da CHP'nin itirazı ile değişen seçim sonucu için çaba sarf eden İnce, Üsküdar için de yapılacak bir şey olup olmadığına bakmak üzere geldiğini ifade etti. Umutsuz olunmaması çağrısı yapan İnce, “Bir deniz yıldızı kurtardık. İki, üç deniz yıldızı kurtarabilir miyiz? Yüzbinlerce deniz yıldızı var. Böyle mi kurtarılır, evet böyle kurtarılır" dedi. İnce, CHP'nin Üsküdar adayı İhsan Özkes'in 'Yalnız bırakıldım' sözleri üzerine yorum yapmaktan ise kaçındı.

"İĞNEYİ, ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRACAĞIZ"
CHP'ye yönelik özeleştiri de yapan İnce, “Yüzde 45 oyu da çaldılar, öyle bir şey de yok. Biraz da iğneyi, çuvaldızı batıracağız, bu kısma ayrıca bakacağız. Sütten çıkmış ak kaşık da değiliz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalında CHP'ye yönelik eleştirilerini değerlendiren İnce, “CHP'yi dizayn etmek Bülent Arınç'a mı kaldı? İşine bak sen, Atatürk'ün partisini sana dizayn ettirmeyiz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BAKANLIK KAVGASI YAPMAYALIM"
Toplantıya, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt ile katılan İnce, yanındaki arkadaşlarına dönerek, “Önümüzdeki dönemde bakanlık kavgası yapmayalım. Yaşça büyüksünüz ama, tecrübeli olan benim" deyince, salonda gülüşmelere neden oldu.

'O' FOTOĞRAF AĞLATTI
Muharrem İnce, oyların yeniden sayılması sonucu CHP'nin kazandığı Yalova'da sandalye üzerinde uyurken çekilen ve sosyal medyada ses getiren fotoğrafı için de konuştu. O fotoğrafın habersiz çekildiğini söyleyen İnce, Yalova oylarını beklerken yorgunluktan sandalyede uyuyakaldığını anlattı. İnce, “Fotoğrafın çekildiğinden haberim yoktu. Eski öğrencilerimden birisi 'Hocam müthiş bir fotoğraf var burada' dedi. Uyuklarken çekmişler. Twitter'dan paylaşılmış. Başta kızdım. Sonra yorumları okuyunca, ağlattı beni" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2014 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol