CHP'YE ERMENİ ADAY...

Ermeni asıllı Talin Ergüneş Gazer, CHP’den milletvekili olmak için başvuruda bulundu. Seçildiği taktirde Gazer, CHP’nin ve Meclis’in ilk Ermeni kadın vekili olacak.

08 Mart 2015 Pazar 12:54
CHP'YE ERMENİ ADAY...
Surp Agop Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü ve Katolik Ermeni Cemaati Ruhani Lideri Başepiskopos Levon Zekiyan’ın halkla ilişkiler sorumlusu Talin Ergüneş Gazer, CHP’den milletvekili seçilebilmek üzere kontenjan adaylığına başvurdu. Gazer, halen CHP İstanbul İl Delegesi. CHP’li İstanbul Sarıyer Belediyesi, azınlık cemaatleri için noel ve yeni yıl yemeği tertip etmişti. Ardından da Kemal Kılıçdaroğlu, Sait Halim Paşa yalısında azınlıkların ruhani liderleriyle yemekte biraraya gelmişti.
1977 İstanbul doğumlu Gazer, Pangaltı Mıhitaryan Ermeni Lisesi ve Anadolu üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü mezunu. Evli ve bir çocuk annesi olan Gazer, daha önce uzun süre turizm sektöründe çalıştı. İngilizce, İtalyanca, Ermenice bilen Gazer, adaylığı kabul edildiği takdirde milletvekili seçimlerine giren ilk kadın Ermeni, hatta azınlık temsilcisi olacak. Seçildiği takdirde ise CHP’nin ilk Ermeni milletvekili ve parlamentonun da ilk Ermeni kadın milletvekili olacak. Meclis’te daha önce Hermine Kalustyan, 5 Ocak – 25 Ekim 1961 tarihleri arasında yeni anayasanın hazırlanması sırasında geçici olarak milletvekili sıfatıyla Kurucu Meclis Devlet Başkanı Temsilcisi olarak görev yapmıştı. SÜMEYRA TANSEL/TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.03.2015 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol