CHP'NİN 2. İZMİR OPERASYONU'NA TEPKİSİ DİNMİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, sert benzetmeler yaptı.

25 Kasım 2011 Cuma 16:17
CHP'NİN 2. İZMİR OPERASYONU'NA TEPKİSİ DİNMİYOR

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'nde 6.5 aydır tutuklu bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Gülşen'i ziyaret etti. Güler, "Tekil memurluk suçları sayılabilecek bazı işlemler, organize suç kapsamına alınıyor. Bu İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler Almanya'sında ve Mussoloni İtalya'sında görülen türden bir tezgahtır" dedi. 



CHP GenelBaşkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ile birlikte 2 Mayıs'ta Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Buca Kırıklar F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na yerleştirilen Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi eski Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Gülşen'i ziyaret etti. Güler, Gülşen'in yedi aydır tutuklu olduğunu ancak iddianamenin hala hazır olmadığına dikkat çekerek, "Ne ile suçlandığını kendisi de bilmiyor. Ziyaret ettiğim kişi bu ülkenin mülkiye müfettişi, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun. Mülkiyeli olarak kamu hizmetinde uzun yıllar hizmet vermiş biri. Hukukun ne olduğunu bilen biri. Suç işlemediğini biliyor. Ama ne yaptığını bilmeden yedi aydır orada tutulduğu için kuşkusuz çok kırgın. Hukuk devletin bir an önce uygulanmasını istiyor" dedi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan son operasyon kapsamında Tutuklamaların beklenenden az olacağını öne süren Güler, şunları söyledi:



"Bu baskının adil olmadığını düşünüyoruz. Biz İzmir'de adalet istiyoruz. Hukuk devleti ilkelerine uygun adil bir idari bir uygulama istiyoruz. Tekil memurluk suçları sayılabilecek bazı işlemler organize suç kapsamına alınıyor. Bu İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler Almanya'sında ve Mussoloni İtalya'sında görülen türden bir tezgahtır. Bu iş doğru değil. Bu tarz uygulamalara son vermek gerekir."



ORASI İNSAN SAĞLIĞINA AYKIRI BİR YER

Cezaevinin kötü şartlarına vurgu yapan Güler, "Cezaevi Tevfik Evleri Müdürlüğü'nden bir istekte bulunuyorum. Orası insan sağlığına aykırı bir yer. Bu cezaevi son derece soğuk. Bu da beton kullanma oranı ve yerleşmede güneşten yararlanmamayla alakalı bir şey. Bu açıdan insan sağlığına aykırılık şikayetim var. İlgilileri bunu denetlemeye davet ediyorum" diye konuştu.



Güler, ilk operasyonun 12 Haziran genel seçiminden hemen önce yapıldığını hatırlatarak, "İlk operasyonu seçimlere dönük AKP'nin CHP'nin elini kolun bağlama ve seçmenin CHP'ye olan güvenini sarsma olarak değerlendirmiştik. İkinci baskın çok ilginç bir tarihte gerçekleşti. EXPO için Türkiye ve İzmir o gece tanıtılacaktı. Bu bizim için önemli bir konuydu. Başkan Kocaoğlu apar topar Paris'den döndü. EXPO'yu kaybedersek bunun sorumlusu AKP'dir. "EXPO'yu alamadılar' diye bizim elimizi kolumuza bağlayıp sonra da bizim üstümüze gelme kurnazlığına hazırlandıklarını çok iyi biliyoruz. Bu oyunu gördük. Bu oyunu İzmir halkına bir kez daha yüksek sesle şikayet ediyorum. Uzun süredir bizim bir eksiğimiz vardı. Belediyelerimiz iş yapıyordu ama bunu törenlerle, basın yayın organlarında duyurularla anlatma bakımından eksiktik. Bir süredir bu eksiklik giderildi. Yapılan işler törenleri, broşürleri ve tanıtımı ile çok başarılı bir şekilde anlatılmaya başlandı. Bu toparlanma AKP'yi rahatsız etti. Genel olarak CHP belediyeciliğinin önünü kesmek için bu ikinci büyük dalgayı gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol